El País Valencià vota en contra del sostre de dèficit del 0,3% proposat per Montoro

El conseller d'Hisenda lamenta que no es resolga "el problema d'insuficiència" financera de les autonomies
/ València
29 juny 2017 01:00h
El conseller d\'Hisenda de La Rioja, Alfonso Domínguez; la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el conseller d\'Hisenda, Vicent Soler, i el ministre d\'Hisenda, Cristóbal Montoro

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha votat aquest dijous en contra del límit de dèficit del 0,3% per a les comunitats autònomes proposat pel govern espanyol per al 2018. Ho ha avançat abans d'entrar en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera celebrada a Madrid.

"No es pot continuar sense resoldre el problema d'insuficiència global que tenim les comunitats autònomes. No és un problema de partits polítics, són les necessitats de la ciutadania", ha assegurat Soler, que ha destacat els "problemes de caixa" patits per la Generalitat, que no ha pogut "pagar els proveïdors perquè no hi ha hagut eleccions". "Això no és seriós, un estat responsable ha de garantir un finançament estable dels servicis bàsics", ha reblat.

El sostre de dèficit de l'Estat per al 2018 és del 2,2%. L'Estat es reserva un límit de dèficit del 0,7%, mentre que la Seguretat Social no pot superar l'1,2% de dèficit.

 

next