Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen a la Generalitat que complisca en la lluita contra la pobresa
Europa Press/ València

Aquesta xarxa, integrada per 20 entitats socials que treballen amb els diferents col·lectius i aspectes de la pobresa, reclama que les administracions públiques complisquen amb l’objectiu de l’Estratègia 2020 de la Unió Europea, que compromet els estats membres a destinar el 20% del FSE, d’ací a 2020, a polítiques que promoguen la inclusió social i la lluita contra la pobresa i la discriminació.

Així mateix, ha reclamat que, com a xarxa aglutinadora d’entitats experimentades en la lluita contra la pobresa i per la inclusió, la reconega com a organització social per a la preparació, execució, seguiment i avaluació d’aquests Programes Operatius, d’acord amb l’establit en el reglament de la Comissió Europea relatiu al Codi de Conducta Europeu sobre les associacions en el marc dels Fons Estructurals i d’Inversió Europeus.

D’altra banda, ha demanat a Viesca que aclarisca la xifra total d’inversió del FSE al País Valencià, i informe sobre el càlcul exacte del 20% que hauria de dedicar-se a la lluita contra la pobresa i per la inclusió social durant els pròxims 6 anys.

Per a la Xarxa EAPN resulta “clau” que el 20% del FSE es destine a la lluita per la inclusió social de persones i col·lectius en situació de pobresa, ja que “hi ha cada vegada més persones amb necessitats alimentàries, de roba, habitatge i subministrament energètic”.

L’informe Desenvolupament Humà i Pobresa a l’Estat espanyol i les seues Comunitats Autònomes (De 2006-2011), publicat el passat any per l’IVIE i la Fundació Bancaixa, indica que en 2011 el percentatge de persones pobres al País Valencià va ser del 26,6%.

Comparteix

Icona de pantalla completa