Diari La Veu del País Valencià
La CEV i els empresaris aragonesos fan front comú per la connexió fèrria de mercaderies Mediterrani-Cantàbric

Més d’un centenar d’empresaris s’han reunit, aquest dijous, a Terol, en un acte organitzat per CEOE Aragón i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) per a exigir millores en la línia ferroviària que connecta la cornisa cantàbrica amb la mediterrània. La trobada ha servit per a presentar a la societat aragonesa l’informe de la patronal valenciana La demanda potencial del transport de mercaderies al Corredor Cantàbric.

L’estudi conclou que l’escàs trànsit per aquesta línia ferroviària no es deu a la manca de demanda sinó a les condicions deficients per a respondre de forma eficient i competitiva la demanda potencial. L’informe, a més, quantifica que per la via podrien circular entre 48 i 54 trens setmanals en cada sentit si la infraestructura estiguera en condicions adequades. Per tant, manifesta que les deficiències de la línia llasten la competitivitat i el potencial de les relacions comercials entre el País Valencià i la resta de demarcacions de la vall de l’Ebre i la cornisa cantàbrica.

En aquest sentit, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha destacat que l’informe trenca amb el disseny radial de les infraestructures, que històricament ha deixat de banda les connexions de les zones perifèriques. No obstant això, ha reconegut “la sensibilitat” d’Adif i del seu president, Juan Bravo, amb la millora del corredor. A més, ha anunciat que prompte es constituirà la comissió de seguiment que supervisarà el compliment dels terminis d’execució de les obres de millora del Corredor Cantàbric-Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa