Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Santa Pola es personarà en la causa oberta al cap de la Policia Local

L’Ajuntament de Santa Pola es personarà en la causa oberta per les presumptes irregularitats en la compra d’uniformes per al cos de seguretat i l’agrupació local de Protecció Civil, en la qual va ser detingut el cap de la Policia Local, José Miguel Zaragoza. La Junta de Govern ha abordat aquesta situació i ha anunciat que actuarà judicialment quan s’alce el secret de sumari.

Segons ha informat a Europa Press l’alcaldessa, Yolanda Seva, l’Ajuntament es personarà en el procediment quan s’alce el secret sumari de les actuacions perquè serà, en aquest moment, quan es coneguen exactament els càrrecs que s’imputen al màxim responsable de la Policia Local i, en funció dels mateixos, s’adoptarà la mesura que es considere més oportuna.



No obstant açò, Seva no ha descartat que es puga produir una reestructuració “temporal” de l’organigrama de la Policia Local, de manera que l’actual inspector del cos de seguretat es convertisca en el cap visible del mateix. En qualsevol cas, la possible reestructuració no arribarà abans que s’alce el secret de sumari de les actuacions.



“La Policia Local és un cos jerarquitzat i, a Santa Pola, tenim un cap intendent principal i un inspector, amb la qual cosa, si haguérem de fer alguna reestructuració, l’inspector podria assumir les competències que li correspongueren”, ha afirmat Yolanda Seva, que ha incidit que la recerca “està oberta i no s’adoptarà cap mesura fins a conèixer amb exactitud quins càrrecs s’atribueixen al cap de la Policia Local de Santa Pola”.

Per la seua part, el cap de la Policia Local, José Miguel Zaragoza, que ha sigut posat en llibertat, ha negat “qualsevol tipus d’irregularitat” en la compra dels uniformes del cos que van motivar, aquest dimecres, la seua detenció per part dels agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF).

Comparteix

Icona de pantalla completa