Diari La Veu del País Valencià
Joan Llinares (Agència Antifrau): "Venim a dir als funcionaris que no estan sols"r

L’advocat valencià Joan Llinares ha assegurat, en l’acte de presa de possessió del càrrec com a director de l’Agència Antifrau celebrat aquest divendres a les Corts, que al que vénen “és precisament a dir als funcionaris que no estan sols” en la lluita contra el frau.

Llinares, advocat valencià que fins ara treballava a l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat la “importància” de les funcions que tenen les intervencions locals de les administracions municipals en la lluita contra el frau: “Precisament, malgrat que es tracta de funcionaris la independència dels quals hauria d’estar consagrada perquè pertanyen a un cos de caràcter estatal, en l’àmbit dels ajuntaments és molt difícil que aquesta independència es puga donar, entre altres coses perquè una bona part de les retribucions les marca la corporació”, ha manifestat. Això significa, segons Joan Llinares, que amb l’Agència Antifrau “venim a complementar i a aprofundir en àmbits d’especialització que fins ara quedaven en el voluntarisme dels funcionaris” atés que, segons ha dit, “fins ara depenia del fet que el funcionari s’arriscara moltes vegades amb la seua situació personal en l’àmbit de les administracions on treballava”. “Al que nosaltres venim és precisament a dir-li a aquestos funcionaris que no estan sols”, ha enfatitzat.

En l’acte, en què han estat presents el president de les Corts, Enric Morera, i el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, entre d’altres, ha volgut definir el terme corrupció, que, segons ha recordat, no apareix ni en el Codi Penal ni en cap altra norma legal: “Corrupció és l’ús dels poders i potestats públiques per a destinar recursos públics en benefici privat, siga a nivell particular o siga a nivell de grups o d’organitzacions”. Aquesta definició, ha apuntat el nou director de l’Agència Antifrau, “és la que estem assumint i la que desenvoluparem, si a la investigació, a la doctrina i a l’anàlisi li donem tot el temps que hem de donar-li”.

Joan Llinares va ser triat pel parlament amb 65 vots a favor, 24 en blanc i 5 nuls. El suport del grup parlamentari de Ciutadans va ser decisiu per a l’elecció. Llinares va deixar el càrrec de cap dels serveis jurídics i de transparència de l’Ajuntament de Barcelona, on s’encarregava de supervisar la gestió municipal barcelonina des que l’alcaldessa, Ada Colau, el nomenara arran de les eleccions locals del 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa