Diari La Veu del País Valencià
Possible ‘delicte de malversació de fons públics’ per pagaments a l’IVO
RedactaVeu / València

El portaveu socialista de Sanitat en Les Corts, Ignacio Subías, ha advertit “d’un possible delicte de malversació de fons i un escàndol de magnitud important”, ja que, segons s’ha preguntat, “en base a què” la Conselleria de Sanitat pagava a l’Institut d’Oncologia Valencià (IVO) l’atenció dels pacients oncològics tractats, en el mateix institut, dels departaments de concessió administrativa, és a dir, “dels departaments de gestió privada”.

Per açò, davant l’anunci del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, que el Consell recorrerà davant els tribunals la sentència que condemna la conselleria a pagar 5,5 milions a la Fundació IVO per tractaments a pacients derivats d’hospitals que gestionaven davall la fórmula de concessió administrativa, Subías ha insistit en preguntar “en quina clàusula del contracte de la conselleria amb les UTE concessionàries d’Alzira, Dénia, Manises, Elx-Crevillent i Torrevella figurava”. “Perquè si no era així -ha insistit-, per què la conselleria va pagar durant anys aquesta atenció i després de sobte va decidir no pagar”. Sobre aquest tema, ha insistit a conèixer si “s’ha deixat de pagar perquè era una ocurrència o es van adonar que el que estava ocorrent no podia ser. Si açò es demostra, estarem davant una possible malversació de fons públics i els socialistes exigirem responsabilitats”.

El portaveu socialista ha demanat la documentació pertinent en Les Corts, el conveni signat en el 2002 entre la Conselleria de Sanitat i l’IVO per a atendre pacients oncològics i les successives modificacions, així com la clàusula del contracte entre la conselleria i les UTE on s’indique que la conselleria es fa càrrec dels pagaments dels tractaments citats. Així mateix, els socialistes han sol·licitat la compareixença del conseller perquè done explicacions per tot açò.

Finalment, Subías ha posat l’accent que Llombart “ha passat de ser demandant –va ser director de l’IVO- a demandat i haurà de donar múltiples explicacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa