Diari La Veu del País Valencià
Bonig s'ofereix a Puig per a "abordar" el Decret de Plurilingüisme suspés pel TSJr

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha enviat al president de la Generalitat, Ximo Puig, una carta per a “tendir-li la mà” i dialogar “sense apriorismes” ni línies roges sobre la “preocupant situació” generada per la suspensió cautelar del Decret del Plurilingüisme.

Durant una compareixença a la porta del Palau de la Generalitat, Bonig ha explicat que aquesta decisió s’ha adoptat perquè, després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de mantindre la paralització cautelar del decret, fa una setmana que els ‘populars’ veuen “que no hi ha reacció del govern de la Generalitat”.

En aquest sentit, ha explicat que el PPCV es posa “a la disposició del president de la Generalitat” i li “tendeix la mà” per a “abordar” la situació perquè no sap “si s’aplicarà o no o si compliran les resolucions judicials o no, perquè les declaracions dels membres del Consell estan sent contradictòries”. “No volem fer política de l’educació, no volem dividir els valencians ni enfrontar-nos en un tema que és crucial per al present i futur de la Comunitat”, ha subratllat.

D’aquest forma, i per a “no generar més inseguretat” i poder resoldre “el problema que té la comunitat educativa”, ha subratllat que el PP tendeix la mà “amb voluntat d’aparcar les diferències i resoldre-les”.

“Nosaltres no posem, a priori, cap línia perquè la voluntat de diàleg i de ser positiu és clara”, ha indicat, per a puntualitzar que el PPCV està disposat a “crear una mesa, un grup de treball per a asseure’ns i veure totes les possibilitats i que els alumnes valencians puguen aprendre castellà, anglés i valencià. Estem oberts a totes la possibilitats, però amb diàleg”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa