Diari La Veu del País Valencià
Oltra ironitza sobre la roda de premsa de Bonig al Palau: "Pensava que venia a retornar el deute de Fira València"r

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha valorat l’oferiment que ha fet aquest divendres la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per a cercar solucions a la “preocupant situació” generada per la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme, però ha bromejat, quan ha vist a Bonig, que compareixia davant els mitjans a les portes del Palau de la Generalitat, que “pensava que venia a retornar els 568.000 euros que deuen a Fira València” per la celebració del Congrés del PP de 2008. Fa pocs dies, un jutjat de Madrid va condemnar el PP a pagar aquest deute.

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre l’oferiment de Bonig d'”allargar la mà” a Puig per a dialogar “sense apriorismes” ni línies roges sobre matèria educativa. La presidenta del PPCV ha comparegut al costat de membres de l’executiva del partit davant les portes del Palau de la Generalitat per a valorar els dos anys de gestió del ‘Govern del Botànic’.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta ha valorat aquesta decisió i ha assenyalat que li sembla “molt bé tot el que siga col·laboració”, però ha bromejat: “Els he vist i m’han dit que estaven a la porta del Palau de la Generalitat i pensava que venien a retornar els 568.000 euros que deuen a Fira València, però resulta que estaven fent declaracions públiques. Jo m’havia il·lusionat amb el fet de cobrar el mig milió d’euros que ens deu el PP”, ha ironitzat.

En la seua opinió, el PPCV podria començar a col·laborar pagant la quantitat a la institució firal, però ha lamentat que no ho fan perquè la sentència que obliga a la formació a pagar aquesta quantitat a la fira “no és ferma”. “La primera col·laboració que podia fer Bonig és retornar els diners que deuen a Fira València perquè amb açò es poden fer moltes obres en els col·legis”, ha puntualitzat. En aquest sentit, ha indicat que li sembla “molt bé” que el PPCV vulga col·laborar en matèria educativa amb el Consell, però ha subratllat: “Si volen col·laborar que ho facen, però que comencen pagant allò que deuen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa