Diari La Veu del País Valencià
Controlat l'incendi de la Calderona després de cremar quasi 1.200 hectàreesr

L’incendi, que ha afectat un total de 1.181 hectàrees en la Serra de la Calderona, en els termes municipals de Gàtova, Altura i Sogorb, està controlat, segons ha informat Emergències a través del seu compte de Twitter. El foc, que es va originar dimecres passat i que ha afectat quasi 1.200 hectàrees, estava estabilitzat i sense flama des d’aquest diumenge, però no va ser fins a anit quan Emergències el va donar per controlat. Des que es va originar el foc, han participat en la seua extinció 2.095 efectius terrestres i 29 aeris coordinats per Emergències.

Aquest diumenge, en els treballs d’extinció van treballar, un total de 46 efectius terrestres, cinc vehicles i un helicòpter de coordinació. Els treballs se centraven a refrescar l’àrea i repassar i assegurar el perímetre calcinat per a evitar rebrots, per part dels efectius terrestres, i en un vol de reconeixement, a càrrec de l’helicòpter C-1 del 112.

Les condicions meteorològiques de les últimes hores han sigut favorables per a l’evolució del foc, a causa del vent i la baixada de temperatures, la qual cosa ha afavorit que s’haja donat per controlat.

Des d’Emergències, han agraït la col·laboració i el treball de tots els cossos i efectius que han participat, des de dimecres, en l’extinció de les flames.

Sis mitjans aeris es van incorporar aquest dissabte a les tasques d’extinció de l’incendi, ja estabilitzat i sense flama des de la vesprada de divendres.

La carretera CV-25 va quedar oberta al trànsit des de les dues de la matinada del passat dissabte, en què les condicions meteorològiques eren favorables a causa de la pluja lleugera caiguda a l’alba i del descens de les temperatures.

Comparteix

Icona de pantalla completa