Controlat l'incendi de la Calderona després de cremar quasi 1.200 hectàrees

Els efectius treballen per a assegurar el perímetre i per a evitar rebrots després que el foc haja calcinat un total de 1.181 hectàrees
/ València
3 juliol 2017 01:00h
Imatge de l\'incendi de la Calderona estabilitzat

L'incendi, que ha afectat un total de 1.181 hectàrees en la Serra de la Calderona, en els termes municipals de Gàtova, Altura i Sogorb, està controlat, segons ha informat Emergències a través del seu compte de Twitter. El foc, que es va originar dimecres passat i que ha afectat quasi 1.200 hectàrees, estava estabilitzat i sense flama des d'aquest diumenge, però no va ser fins a anit quan Emergències el va donar per controlat. Des que es va originar el foc, han participat en la seua extinció 2.095 efectius terrestres i 29 aeris coordinats per Emergències.

Aquest diumenge, en els treballs d'extinció van treballar, un total de 46 efectius terrestres, cinc vehicles i un helicòpter de coordinació. Els treballs se centraven a refrescar l'àrea i repassar i assegurar el perímetre calcinat per a evitar rebrots, per part dels efectius terrestres, i en un vol de reconeixement, a càrrec de l'helicòpter C-1 del 112. 

Les condicions meteorològiques de les últimes hores han sigut favorables per a l'evolució del foc, a causa del vent i la baixada de temperatures, la qual cosa ha afavorit que s'haja donat per controlat.

Des d'Emergències, han agraït la col·laboració i el treball de tots els cossos i efectius que han participat, des de dimecres, en l'extinció de les flames. 

Sis mitjans aeris es van incorporar aquest dissabte a les tasques d'extinció de l'incendi, ja estabilitzat i sense flama des de la vesprada de divendres.

La carretera CV-25 va quedar oberta al trànsit des de les dues de la matinada del passat dissabte, en què les condicions meteorològiques eren favorables a causa de la pluja lleugera caiguda a l'alba i del descens de les temperatures.

next