Diari La Veu del País Valencià
Cinema Jove premia 'The Wound', de John Trengove, com a millor llargmetratger

La pel·lícula The Wound, del director John Trengove, ha guanyat el palmarés Lluna de València al millor llargmetratge en la XXXII edició del Festival Internacional Cinema Jove de València, un certament en què Submarine, de Mounia Akl, s’ha fet amb el guardó al millor curtmetratge.

Així ho han anunciat aquest dissabte la representant del jurat al millor llargmetratge i periodista búlgara Yoana Pavlova; la crítica i periodista Bárbara Lorey, del jurat al millor curtmetratge; i el director del certamen, Carlos Madrid. L’acte ha tingut lloc a la sala Berlanga de la Filmoteca de València, que precedeix la gala de lliurament dels premis que es durà a terme hui a nit.

La categoria de llargmetratge inclou diverses mencions especials. En l’àmbit de la direcció, s’ha reconegut l’indi Sanak Kumar Sasidharan per la cinta Sexy Durga, que també ha sigut distingida per la seua banda sonora, a càrrec de Basil CJ.

La pel·lícula polonesa Satan Said Dance, de la directora Kasia Roslaniec, ha sigut destacada amb les mencions especials a la millor actriu per a Magdalena Berus, i a la fotografia, de què ha sigut mereixedora Virginie Surdej. A més, la cineasta brasilera Cristiane Oliveira ha sigut reconeguda pel guió de La mujer del padre.

Quant als curtmetratges, s’ha reconegut amb menció especial Rosinha, del director brasiler Gui Campos, “una delicada i sublim història d’amor, plena d’humor i nostàlgia”. Una altra menció ha recaigut en la cinta holandesa Flynn, de Muck Van Emper. Per últim, s’ha destacat la romanesa Noiembrie, de Ioachim Stroe.

Websèries, un palmarés molt repartit

En la secció oficial de websèries, els premis han estat molt repartits. La Lluna de València a la millor websèrie, dotada amb 500 euros, ha sigut per a la comèdia de ciència-ficció francesa Dans un autore monde, dels directors Valentin Bourdeau i Jérôme Montignies. El premi del públic, retribuït amb 300 euros, ha destacat la comèdia d’esquetxos dels EUA Neem’s Themes, de Neem Basha.

Comparteix

Icona de pantalla completa