Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig lliura 8.120 avals per a liderar el PSPV i Rafa García, 4.600r

Les candidatures de Ximo Puig i Rafa García han presentat aquest diumenge al matí els avals que han recollit en la cursa per la Secretaria General del PSPV. La candidatura del president de la Generalitat i actual secretari general del PSPV (L’esquerra en marxa) ha lliurat 8.120 avals, mentre que la candidatura de l’alcalde de Burjassot n’ha presentat 4.600.

El responsable de la recollida de suports de la candidatura de Puig, Jorge Rodríguez, ha dut els suports a la seu del partit, al carrer de Blanqueries de València, i ha destacat que el cap del Consell “representa el canvi i la integració”. El també president de la Diputació de València ha lliurat els avals mitja hora després que ho fera l’altra candidatura, La força de la militància, que ha desplaçat la portaveu, Pilar Sarrión, per a dipositar els suports.

Representants de la candidatura de Rafa García, ‘La força de la militància’, davant la seu del PSPV després de lliurar els avals. Imatge: Europa Press.

Els avals reunits per Rafa García superen el mínim necessari de 1.800 per a optar a liderar el PSPV, per la qual cosa Sarrión ha subratllat que “hi haurà primàries” i que “els militants volen un PSOE més obert”. El termini per a presentar els suports acabava aquest diumenge al migdia i la campanya de primàries començarà el proper dijous 6 de juliol, deu dies abans de les votacions.

Aquest diumenge a la nit el PSPV anunciarà el nombre definitiu d’avals de les dues candidatures després de validar els suports. El Congrés per a renovar l’executiva del PSPV tindrà lloc el cap de setmana del 29 i el 30 de juliol a Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa