Diari La Veu del País Valencià
Peris cessarà el gerent de Las Naves si no renuncia al càrrec per la seua relació amb la trama de Blasco

El regidor d’Innovació a l’Ajuntament de València, Jordi Peris, cessarà el gerent de les fundacions municipals InnDEA i Crea, Rafael Monterde, si no presenta la renúncia per iniciativa pròpia, segons ha informat València en Comú (VALC) després que el mateix Peris traslladara la iniciativa aquest dissabte a la taula de coordinació de la plataforma.

“Les implicacions amb el cas Blasco (Cooperació), on es troba processat i condemnat l’exconseller de Solidaritat del PP, Rafael Blasco, són incompatibles amb la continuïtat de Rafael Monterde com a director gerent de Las Naves”, subratlla la taula de coordinació de VALC en una missiva.

L’òrgan ha respost així les informacions publicades pel diari El Mundo que apunten que Monterde va assessorar l’organització que suposadament va desviar fons d’ajuda al Tercer Món. València en Comú ha precisat que el titular d’InnDEA “no és un càrrec públic que forme part de Podem, sinó un càrrec de confiança de Jordi Peris, nomenat per la seua Regidoria de Participació Ciutadana, qui tampoc té una vinculació orgànica amb Podem”.

VALC ha assegurat que és “conscient de les implicacions polítiques que tenen per a València en Comú i per a l’Ajuntament de València” les suposades relacions de Monterde amb “una de les trames més escandaloses i que pitjors conseqüències han tingut per a la societat valenciana” i ha destacat que la decisió de cessar el gerent de Las Naves va en la línia del treball de la formació per “un canvi polític profund i real a la ciutat de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa