Diari La Veu del País Valencià
Oposició frontal a la declaració BIC dels bous al carrer
RedactaVeu/ Valencia

La diputada a Les Corts Valencianes d’EUPV Marina Albiol ha anunciat que la seua formació política s’oposa que les festes taurines dels bous al carrer tinguen la protecció de Bé d’Interès Cultural.

EUPV considera que la festa de Bous al carrer “no té res a veure” amb la cultura, per la qual cosa, segons Albiol, entén que darrere de la iniciativa de declarar aquesta festa com BIC “només es troba l’ànim electoralista del PP”, davant una situació econòmica “devastadora” i una gestió “absolutament nefasta per als interessos de la ciutadania, que els pot passar factura l’any que ve”.

“Entenem que per cultura s’entén altra cosa que un espectacle on es fa patir un animal i persones moren o són ferides. Un espectacle violent, en el qual entre l’any 2000 i 2013 han mort 38 persones i solament en 2013 en van ser ferides 882. No pot ser mai cultura, i molt menys ser protegit per llei”, ha defensat Marina Albiol.

La parlamentaria d’EUPV apunta que darrere d’aquest moviment es troba el Partit Popular i el conseller Serafín Castellano, “molt donat a transformar qüestions de pa i circ en qüestions d’estat amb ànim electoralista i propagandístic”. Per aquest motiu, Albiol ha recomanat al conseller “que en lloc de perdre el temps es dedique a resoldre els problemes de la ciutadania, com l’atur i la crisi econòmica que patim, i s’obliden de les pantalles mediàtiques per ocultar una realitat que no els convé”.

Albiol també s’ha referit a l’interès econòmic i de negoci que hi ha darrere d’aquesta declaració: “BIC significa diners desviats cap als bous al carrer i avantatges fiscals, ens trobem davant una subvenció encoberta cap a una festa, mentre que moltes associacions que presten un gran servei a la societat malviuen amb deutes monstruosos de l’administració pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa