Els comerços de Sueca promocionen les seues rebaixes en valencià

/ Sueca
4 juliol 2017 01:00h
Campanya en valencià a les rebaixes de Sueca
L'Ajuntament s'adhereix a la campanya, conjuntament amb altres consistoris i la Diputació de València, per promoure l'ús i la visibilitat del valencià en el sector comercial
Quan arriba el mes de juliol, comença oficialment la temporada estival de rebaixes, i Sueca s'apunta també a la tendència dels descomptes en els seus establiments, i ho fa en la llengua pròpia. Un any més, l'Oficina de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Sueca ha facilitat material promocional als comerços del municipi en la nostra llengua per tal d'afavorir la presència i l'ús del valencià en les relacions comercials.
Es tracta d’una campanya on treballen conjuntament les oficines de promoció del valencià de diferents ajuntaments valencians i la Diputació de València, a la qual s'adhereix el consistori suecà en cada edició. El material de la campanya s’ha elaborat en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, en base al conveni que aquesta té amb la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i el disseny d’enguany és obra de Guillermo Borrás.
La campanya inclou cartells de 24,5 x 68,5 cm en dos formats, vertical i horitzontal, amb les paraules "Rebaixes" i "Descomptes" com a reclam publicitari per a decorar els seus aparadors i també etiquetes de 5 x 11 cm amb la llegenda "Abans" i "Ara" per a indicar el preu anterior i el rebaixat.
El regidor responsable de l'Oficina de Promoció Lingüística, Salvador Giménez, ha apuntat que “aquesta campanya compleix amb una doble vessant: d'una banda, tracta d'unificar la imatge dels comerços de la població amb una mateixa cartelleria per a tots; i d'altra, demostrar que el valencià és la llengua del comerç de la nostra ciutat, i una de les seues principals marques identificatives”.
Des del consistori recorden que la campanya es farà visible dos vegades a l'any, en les rebaixes d'estiu i d'hivern, i s'han posat a la disposició dels comerciants, en cas que necessiten més material o bé assessorament lingüístic per qualsevol altra qüestió.
L'Ajuntament ha repartit un miler de cartells i deu mil etiquetes entre un total de huitanta establiments locals, entre els quals es troben comerços de tèxtil, sabateries, mobles, electrodomèstics, regals i òptiques.
next