Diari La Veu del País Valencià
Cultura reconeix oficialment el Museu de Joan Fuster de Suecar

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut el Museu Joan Fuster com a museu del País Valencià. La col·lecció museogràfica de Joan Fuster es troba dins de l’Espai Joan Fuster, que es compon d’un Centre de Documentació, de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània i del museu.

Les instal·lacions, el contingut i l’interés didàctic de la Casa Museu de Joan Fuster, segons fonts de la Conselleria, “mostren tot el que és necessari perquè es considere d’interés per als ciutadans” i, amb el reconeixement del museu, “s’aprofundirà en els treballs d’investigació i en la conservació dels seus documents”.

L’Espai Joan Fuster és un referent cultural on es dóna a conéixer la figura, l’obra i la “impactant” repercussió, segons la Generalitat, de l’escriptor i assagista mitjançant els objectes personals, la seua biblioteca, documents gràfics i escrits, que reclamen l’interés dels investigadors, estudiants i visitants.

L’espai expositiu està dividit en tres àmbits temàtics: ‘Vida’, ‘Obra’ i ‘Treball’. En el primer, la sala, que té com a base les seues dades biogràfiques, amb l’ascendència familiar, documents d’infància i de joventut. A més, també recull mostres significatives de la correspondència amb amics, escriptors i artistes destacats.

En ‘Obra’ se situen les publicacions que es refereixen a l’autor. En una llibreria s’han agrupat els llibres publicats per l’escriptor en les diverses edicions; les obres col·lectives en què va col·laborar o va prologar; les seues traduccions; revistes, i estudis dedicats per diversos especialistes a la personalitat i obra de Fuster. Un mural recull les principals capçaleres de periòdics en què van aparèixer articles seus durant molts anys d’activitat periodística professional.

En ‘Treball’ es mostren els articles, l’activitat docent, literària i de premsa. En aquesta àrea, una pantalla serveix per a mostrar fotografies i escenes de l’escriptor en el seu treball. Mereix especial atenció l’exposició de la seua màquina d’escriure i d’altres utensilis de treball. També s’exposen unes seixanta pintures, dibuixos, gravats, escultures i altres obres d’art que, durant molts anys, van ambientar l’existència diària de Joan Fuster.

El Museu Joan Fuster es troba en la planta baixa de l’Espai, ubicat en el número 10 del carrer de Sant Josep, de Sueca, on va transcórrer la vida de l’escriptor.

Comparteix

Icona de pantalla completa