Diari La Veu del País Valencià
Ramón Tebar, nou director titular de l'Orquestra de Valènciar

Ramón Tebar està molt prop de convertir-se en el nou director titular de l’Orquestra de València. El Palau de la Música ha accelerat el procés obert –que s’havia anunciat d’un any– per a triar el substitut de Yaron Traub, que acaba el contracte amb l’auditori aquest mes de juliol després de més d’onze anys al capdavant de l’OV (la propera temporada encara es farà càrrec de cinc concerts i la gira per la Xina de l’OV). D’aquesta manera, segons ha pogut saber Diari La Veu, la selecció de Ramón Tebar es farà oficial aquest dijous ja que ha fructificat l’acord, que el passat dilluns ja estava molt avançat.

A principi d’aquesta setmana es va presentar la programació de la temporada 2017-2018, on l’auditori continuarà immers en la celebració del 30é aniversari de l’edifici i el 75é de la formació simfònica. Entre la llista de directors invitats figura el nom de Ramón Tebar, que es posarà al capdavant de l’orquestra en dos ocasions en aquesta temporada. El 22 de desembre, Tebar es presentarà de nou a València per a oferir Finlàndia, de J. Sibelius; el Concert per a violí i orquestra núm. 1, de D. Xostakóvitx (amb Sergey Khachatryan com a solista,) i la Simfonia núm. 1, de G. Mahler.

El mestre valencià ja podrà estar treballant en la planificació de la temporada 2018-2019 com a director titular de l’Orquestra. Mentre, però, el 9 de febrer tornarà a dirigir l’Orquestra de València amb un programa soviètic conformat per l’Obertura festiva, de D. Xostakóvitx; el Concert per a piano i orquestra núm. 2, de S. Prokofiev (amb Josu de Solaun com a solista), i la Simfonia núm. 2, de S. Rakhmàninov.

La direcció del Palau de la Música busca un nou mestre titular que siga jove, que tinga experiència i que compte amb projecció internacional, com així va explicar, aquest dilluns, l’intendent de l’auditori Vicent Ros. Se li demanarà implicació i compromís amb els reptes més immediats de l’auditori, concretament: renovar el repertori que ofereix la formació –sobretot en el classicisme i la música contemporània– i organitzar l’orquestra amb nous mecanismes d’assaig, execució i rutines interpretatives.

Ramón Tebar, qui comptaria amb el vistiplau favorable dels músics de l’orquestra, és nascut a la ciutat de València (1978). Actualment, ostenta el càrrec de director principal de l’Òpera de Florida, de l’Orquestra simfònica de Palm Beach i és director artístic de la companyia d’Òpera Naples. A més a més, des del 2015 és el principal director convidat del Palau de les Arts –durant aquesta temporada va dirigir l’estrena de La Traviata, de Verdi–.

El Palau de la Música treballa amb l’oferta d’un contracte de quatre anys que començaria el proper 2018, ja que la voluntat de l’auditori és que el director titular comence a dissenyar la programació del 2018-2019 i que dispose d’un any com a mínim per a poder tancar possibles propostes. Per altra banda, l’auditori aposta perquè el director titular compte amb una assistent que ajude el titular en les dinàmiques de treball de l’orquestra.

Comparteix

Icona de pantalla completa