Diari La Veu del País Valencià
Xúquer Viu presentarà demà més de 3.000 al·legacions al Pla de Conca
RedactaVeu / Alzira

Xúquer Viu registrarà demà divendres, a les 13:00h, en el PROP d’Alzira les al·legacions recollides a l’esborrany del Pla de Conca del Xúquer. A aquesta hora, es coneixerà el número exacte d’al·legacions, si bé la Plataforma ja ha anunciat que “superaran àmpliament les 3.000” ja que “ens continuen arribant” nombroses al·legacions.

Per altra banda, l’Associació va presentar dimecres en la Confederació Hidrogràfica del Xúquer les al·legacions tècniques, un document de 92 pàgines que s’afegeix a l’Informe de Sostenibilitat Ambiental, també sotmès a informació pública.

En les conclusions d’aquest extens document, es posa de manifest que l’esborrany del Pla Hidrològic de Conca del Xúquer “no compleix la legislació vigent” per la qual cosa es demana “que siga modificat en els sentit de les propostes i al·legacions exposades”.

Una “estafa” i una mala solució per a La Ribera

Xúquer Viu ha denunciat al llarg dels últims dies en què ha estat recollint, no sense dificultats per les denegacions de permís per part de Delegació de Govern i l’Ajuntament d’Alzira, les al·legacions individuals, “l’estafa” que per a La Ribera suposa el fet de no tindre una assignació directa d’aigua del Xúquer “com sí que tenen Albacete, València o Sagunt i les seues àrees metropolitanes” ja que suposa un “greuge comparatiu” per a la comarca. “La solució d’una permuta onerosa amb els regants no és una bona solució. Igual que no és una bona solució que s’haja de mesclar aigua bona i aigua amb nitrats, ja que la qualitat no serà l’òptima”, han assegurat

A més, Xúquer Viu també ha denunciat que mentre a la Ribera li neguen l’aigua, regatejant-li 10 insignificants hectòmetres, la Generalitat Valenciana vota a favor, amb el PP i el PSOE d’Alacant, en la Mesa de l’Aigua d’aquesta província, d’un nou transvasament al Xúquer des de Cortes de Pallars.

Un Pla “discriminatori i intolerable”

Per a l’entitat ciutadana per la defensa del Xúquer, és del tot “intolerable” aquesta situació de “burla i discriminació”. “No es pot acceptar que el president Fabra, o el director de l’Aigua es passegen per la Ribera parlant de consens i després a Alacant voten a favor d’un segon transvasament” des de Cortes perquè els ‘lobby’ de l’aigua d’Alacant volen la millor aigua del Xúquer per als seus negocis.

“L’únic consens que vol la Ribera és no fer transvasaments i beure aigua de qualitat” en les mateixes condicions que València ciutat”, conclou Xúquer Viu.

Comparteix

Icona de pantalla completa