Diari La Veu del País Valencià
Zubin Mehta i Martha Argerich tornen al Palau de la Músicar

El Palau de la música de València ha anunciat, aquest dilluns, la propera temporada 2017-2018, que tindrà retorns sonats, com és el cas de Zubin Mehta, qui regressa després de 15 anys a dirigir l’auditori i la pianista argentina Martha Argerich, qui no actuava al Palau des del 1992.

Argerich tornarà a València després de 26 anys i obrirà la programació d’hivern, l’11 de gener, amb un recital on estarà acompanyada del pianista italià Gabriele Baldocci. El concert inclou els arranjaments que va fer Franz Liszt del Jerusalem de Verdi, del Tristan i Isolda de Wagner i la transcripció per a dos pianos que va fer Argerich amb col·laboració del pianista italià sobre la revisió de Liszt al Don Juan de Mozart (Reminiscències de Don Juan, S 418). En el concert també interpretaran el Concert per a dos pìanos en la menor op, 94, de Xostakóvitx; La Valse. Poema coreogràfic per a dos pianos, de M. Ravel; Kindeszenen op. 15, de R. Schumann, i la Suite núm. 1 op. 5, de S. Rakhmàninov.

El 10 d’abril, amb la temporada de primavera en marxa, retorna a l’auditori municipal l’exdirector titular del Palau de les Arts, Zubin Mehta. El mestre indi es farà càrrec de la Maggio Musicales Fiorentino, que interpretarà l’Scherzo à la russe, El bes de la fada i el Divertimento. d’Igor Stravinski. i la Simfonia núm. 4 en menor op. 36. de Txaikovski.

En el plànol dels grans pianistes internacionals, destaca també el retorn de Lang Lang, Sokolov, Ivo Pogorelich i Maria João Pires. Entre els directors, tornen al Palau Valery Gergiev, amb la Simfònica del Teatre Mariinski i l’Orquestra de València; Pinchas Steinberg; Fabio Biondi, amb la seua Europe Galante, i Leopold Hager, amb l’Orquestradel Mozarteum de Salzburg, entre altres.

La pròxima temporada, que a més a més celebrarà el 75é aniversari de l’Orquestra de València, també comptarà amb l’actuació de la violinista Letícia Moreno, dels violinistes Nikilaj Znaider i David Grimal, de la flautista Julia Gallego i del clarinetista Vicent Alberola. Entre les veus solistes, destaquen el contratenor Philippe Jarousky, el baríton Matthias Goerne, la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera i la soprano Olga Preretyatko.

Comparteix

Icona de pantalla completa