Diari La Veu del País Valencià
Villena aprova un pressupost amb un increment d’un milió respecte al de 2016

Villena ja té els comptes aprovats per a 2017. El ple ordinari de juny ha donat el vist i plau els pressupostos municipals per a enguany, juntament amb la plantilla de personal i la relació de llocs de treball, que compta amb 13 noves places municipals.

L’alcalde i regidor d’Hisenda, Francisco Javier Esquembre, ha valorat el ple de juny en què el més destacable va ser l’aprovació del pressupost municipal per 23.875.000 d’euros, quasi un milió d’euros més que el de 2016: “Es tracta d’una fita important per a Villena”, ha declarat Esquembre.



Al costat del Pressupost Municipal, es va aprovar la plantilla de personal municipal en la qual va haver-hi un debat intens amb els grups de l’oposició. En la plantilla municipal es destaca la incorporació de 13 noves places per a poliesportiu, fontaner, soterrador o tècnic en prevenció de riscos laborals entre d’altres, cosa que “respon a necessitats de la ciutat. És una plantilla molt ben treballada” ha indicat Esquembre.

Va ser un ple llarg que es va perllongar durant més de cinc hores en el qual, i malgrat els debats entre els diferents grups polítics, “va haver-hi una gran unanimitat” en la votació de moltes de les mocions presentades. Entre les mocions aprovades està la creació d’un Departament de Contractació Municipal, proposada pel Partit Popular i amb el suport de la resta de grups.



El condicionament del camí vell de Salines també va ser aprovat, així com el suport LGTBI que des de la Regidoria d’Igualtat es va presentar en senyal de suport a aquest col·lectiu. Va ser aprovada per unanimitat la creació d’un grup de treball que ajude a controlar i prevenir els abocadors clandestins en la ciutat, presentada pel Partit Socialista.



La moció d’urgència presentada pel regidor de Cicle de l’Aigua sobre les obres de reforma de l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) va causar un gran aldarull entre l’oposició. “Fa bé al conjunt de la ciutadania i no entenc que es vote en contra per un problema administratiu, ja que és una cosa necessària per a la ciutat des de 1992”, ha indicat l’alcalde en al·lusió al vot en contra del Partit Popular i a l’abstenció del Partit Socialista davant aquesta moció.



En ella se sol·licita donar conformitat al projecte de reforma de la depuradora i posar a la disposició de l’EPSAR els terrenys necessaris per a l’execució de les obres. Es tracta d’un projecte que frega els deu milions d’euros, i en el qual se segueixen els requisits exigits per EPSAR per a la concessió pressupostària per a l’elaboració del projecte.



Amb aquestes obres s’aconseguirà a Villena un millor tractament de les aigües residuals amb una bassa prèvia que previnga de l’arribada de tòxics en mal estat. Es millorarà el tractament de oxigenació de les aigües i s’utilitzaran rajos ultraviolats per a la seua desinfecció. A l’agost del pròxim any ha d’estar desenvolupat part d’aquest important projecte per a Villena.

Comparteix

Icona de pantalla completa