Diari La Veu del País Valencià
Milers de docents es queden fora de la formació en línia en anglès

RedactaVeu / València.

El sindicat CSI·F denuncia que milers de docents no poden optar a la formació en línia en anglès oferida per Conselleria d’Educació. El sindicat reclama amb urgència més places abans de la publicació del llistat definitiu d’admesos, que l’Administració ha anunciat que farà a partir de demà, 7 de febrer.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que les 6.500 places oferides entre el nivell A-1 i el C-2 han resultat del tot insuficients “davant la predisposició i interès dels docents per la seua formació”. El sindicat considera que per a fer front a la demanda existent Conselleria hauria de duplicar la seua oferta.

CSI-F urgeix a Educació a augmentar aquest nombre de places, ja que les classes no comencen fins al 17 de febrer. En tractar-se de formació a distància no precisa aules, per la qual cosa no necessita cercar més espai per a aquesta formació. Si no amplien el nombre de places la Central Sindical proposa com a alternatives la concessió de beques a docents per a la seua preparació per altres mitjans o crear grups específics en les escoles oficials d’idiomes.

El sindicat lamenta que el requisit de plurilingüisme contracte amb la limitada formació facilitada per Conselleria al seu propi personal. “Milers de docents estan en llista d’espera en aquests cursos a distància”, assenyala CSI-F, que ja va demanar, després de publicar-se les bases, l’ampliació del nombre de places en considerar insuficients aquestes 6.500. “El temps i la realitat ens han donat la raó. El personal docent destaca per la seua professionalitat i vol millorar la seua formació”, sosté la central sindical.

Comparteix

Icona de pantalla completa