Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia recapta més de 40.000 € per a la investigació de la leucèmia després que un jove veí morira fa dos mesos

L’Alcúdia (Ribera Alta) ha recaptat en dos mesos més de 40.000 euros per a la investigació de la leucèmia, que ha lliurat a l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe, després de la defunció fa dos mesos de Carlos Martínez Arnandis, un jove de la localitat, a conseqüència d’aquesta malaltia.

El doctor Miguel Ángel Sanz, cap del Grup d’Investigació en Hematologia i Hemoteràpia del IIS La Fe, va arreplegar el xec simbòlic que acredita la donació de 40.722,85 euros per a la recerca en leucèmia.

L’Alcúdia va recaptar aquest import després del concert de PKART Ensemble Grup de Percussió celebrat el passat cap de setmana en la Casa de la Cultura i promogut per la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la família de Carlos Martínez Arnandis. La recaptació es destinarà íntegrament a la recerca que es desenvolupa en el IIS La Fe sobre Hematologia.

Els 40.722,85 euros recaptats gràcies a la mobilització de la família i amics de Carlos Martínez Arnandis provenen de la venda d’entrades per al concert, que es van esgotar dies abans de l’esdeveniment (1.950 euros); de la fila 0 (6.761.50 euros); i de la venda de més de 12.000 polseres solidàries (32.011.35€).

El doctor Sanz, cap del servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València i professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, va agrair l’esforç i la solidaritat de l’organització i va compartir amb els assistents la seua “obsessió per acabar amb una malaltia tan despietada com la leucèmia que va acabar amb la vida de Carlos”.

El somni de Carlos Martínez Arnandis era ser músic. Des de xicotet passava hores en el centre professional de música de l’Alcúdia, aprenent i tocant en el grup PKART. Fa dos anys li van diagnosticar una leucèmia. Segons l’hospital, la sala 7a G de l’Hospital Universitari i Poitècnic La Fe de València “es va convertir en la seua segona casa, i els doctors Jaime Sanz i Miguel Ángel Sanz en part de la seua família”.

Carlos, que va morir el passat mes d’abril, era un xic molt conegut a l’Alcúdia i durant els últims moments de la seua lluita contra la leucèmia, es va implicar en les iniciatives organitzades per a recaptar fons per a la recerca que desenvolupa el IIS La Fe. “No hi ha hagut paella, Carlos, però sí festa”, va dir la seua mare durant un discurs en l’homenatge del cap de setmana passat.

Les germanes de Carlos i els seus companys en el grup de percussió PKART, amb el seu director Toni Molina al capdavant, van acompanyar la família i els amics en un concert que va reunir veïns de l’Alcúdia i de moltes localitats de la Ribera Alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa