Diari La Veu del País Valencià
EUPV acusa el PP de ‘forçar els immigrants sense papers a no anar al metge’
RedactaVeu / València.

La diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha criticat durament la recerca iniciada per la Conselleria de Sanitat de milers d’estrangers a qui reclama les factures per haver sigut atesos en els hospitals públics valencians. “És una persecució inhumana que a més fa triar els immigrants entre acudir a l’hospital quan tenen una urgència o a fer els tràmits per intentar aconseguir el permís de residència. El Consell està posant en perill vides humanes, així de clar”

Albiol considera que aquesta recerca per exigir el pagament de factures, que òbviament la majoria d’immigrants sense papers no podran pagar, “és summament il·lustrativa dels nivells de crueltat als quals ha arribat aquest Govern. Estan forçant les persones immigrants que no tenen papers perqu no vagen al metge, ni tan sols a les urgències, perquè per a atendre’ls els fan signar el compromís de pagament i això després els converteix en morosos”.

La parlamentària subratlla, a més, que estar en aquesta llista de morosos “suposa no poder o tindre dificultats per a obtenir el permís de residència o accedir a contractes de treball. És el peix que es mossega la cua. Al final el Consell pretén simplement deixar-los sense assistència sanitària si no la paguen i punt”. Esquerra Unida exigeix una vegada més “la fi de l’apartheid sanitari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa