Diari La Veu del País Valencià
Un pasdoble per a recordar el pilotari Àlvaro de Tibir

Àlvaro de Tibi era una persona estimada dins i fora del món de la pilota. Un any després de la seua trista desaparició, continuen els homenatges a una persona que, a banda d’aconseguir molts èxits esportius, també es va guanyar la gent de la pilota. El reconeixement que li arriba ara, però, ho fa amb un format musical. Es tracta d’un pasdoble composat pel músic valencià Pau Verdú i inspirat en Àlvaro de Tibi.

PilotaVeu ha tingut l’oportunitat de parlar amb el músic, qui ha reconegut que ha fet la peça musical “amb molt de sentiment”. Verdú va coincidir amb Àlvaro l’any 2013, quan eren professors al CEIP Rico Sapena de Castalla. “Des del principi vam tindre una relació molt bona. Era una persona amable, humil, riallera, sempre positiva i amb qui sempre podies tindre una bona conversa, fóra del tema que fóra. Tots els companys l’estimàvem moltíssim pel que era, un gran docent, però sobretot una persona meravellosa”, assegura el creador de l’obra.

Verdú conta que a finals de l’estiu passat, després de tots els homenatges pòstums que va rebre Àlvaro, va voler retre-li el seu particular homenatge i dedicar-li aquesta composició que estrenarà la banda del poble del desaparegut pilotari, la Societat Musical ‘La Magdalena’ de Tibi, al concert que precedeix les festes de la localitat de l’Alcoià.

Partitura del pasdoble dedicat a Àlvaro / PAU VERDÚ

“És un homenatge que faig al jugador de pilota, sempre pensant en aquest esport: la pilota valenciana. Per això vaig incloure diferents motius relacionats amb obres valencianes com són L’entrà de la Murta de Salvador Giner, La Viuda Valenciana d’Aram Khachaturian i l’Himne Regional valencià del mestre José Serrano. He utilitzat diferents motius i cèl·lules rítmiques per a barrejar la forma del pasdoble clàssic dianer amb harmonies clàssiques i contemporànies. És una peça molt emotiva, escrita pensant en la seua persona, per la qual cosa en certs moments trobem un caràcter líric que ens fa recordar a Álvaro. L’amabilitat amb els seus alumnes i companys, el seu somriure, la humilitat, la tranquil·litat que ens aportava als que l’envoltàvem… És un pasdoble escrit amb molt de sentiment, en què cada nota ens recorda a ell, Álvaro de Tibi”, assegura el músic.

Pau Verdú va voler donar una sorpresa a la família d’Àlvaro i, per això, fins que no va tindre acabada l’obra, no es va posar en contacte amb María José, la seua dona. “La veritat és que fins que no vaig acabar no em vaig posar en contacte amb ells. Volia tindre-ho tot preparat perquè no hi haguera cap problema d’última hora. La setmana passada vaig contactar amb María José i es va emportar una gran sorpresa”, explica. Són molts els homenatges que se li han retut, però musicalment no se li n’havia fet cap encara. Que sone ‘Àlvaro de Tibi’.

Comparteix

Icona de pantalla completa