EUPV vol impulsar "el canvi" que necessiten els valencians

Sanz : "Les polítiques europees recolzades per Zapatero, Rajoy i Fabra han desembocat en una situació social explosiva"
1 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /València

La síndica d'EUPV, Marga Sanz ha declarat que les polítiques europees fidelment recolzades per Zapatero, Rajoy i Fabra han desembocat en una situació social explosiva, amb uns índex d’atur i d’empobriment alarmants, on el pagament a la banca, que ha causat la crisi, s’avantposa a les necessitats de les persones”. “Una situació que s’agreuja en el País Valencià”, ha afegit.

La coordinadora de la formació d’esquerres considera que “estem davant un Consell hostatge de l’aposta del PP per l’economia de l’especulació, les privatitzacions, els grans esdeveniments i les obres faraòniques que han donat pas a una economia col·lapsada, una Generalitat en fallida fiscal i sense instruments financers per a combatre la crisi i un partit salpicat de corrupció i amb greus enfrontaments interns que deteriora la credibilitat democràtica de les institucions”.

Sanz afirma: “La manca de voluntat política del PP valencià i del president Fabra per a canviar radicalment aquesta situació, l’ha dut a plegar-se als dictats de Rajoy posant en entredit la nostra sobirania i capacitat d’autogovern. La deriva antidemocràtica de la qual fa gala el PP davant la desafecció de la ciutadania cap a les seues polítiques, es manifesta especialment a les Corts Valencianes intentant silenciar les veus de l’oposició i allunyant a la institució del carrer”.

Així, Sanz espera que 2013 siga l’any que “consolide l’ofensiva contra les retallades”. “L’oposició  social que hi ha al carrer ha de donar pas a l’alternativa política  que necessita el País Valencià”, assegura la síndica d’EUPV qui afegeix que “un PP en crisi no pot traure’ns de la crisi”.

És possible una eixida a la crisi que pose a les persones en el centre de la seua política. És possible amb un finançament just, una reforma fiscal que obligue a pagar a aquells que més en tenen i perseguisca el frau fiscal, una defensa a ultrança dels serveis públics i de protecció social, la protecció del treball i l’impuls d’un model productiu sostenible basat en la formació i activitats d’alt valor afegit, en una societat on la democràcia es base en la participació activa de la ciutadania en els assumptes públics, que hauran de gestionar-se des del rigor, la transparència i l’austeritat i que done valor a la nostra cultura”, afirma Sanz.

Finalment, la síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres ha declarat que “Esquerra Unida es posa a disposició de la ciutadania per a posar en marxa l’alternativa política que pose fi a una època d’especulació que ha pervertit la nostra democràcia i el nostre benestar”. 

next