Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Ribera recupera el centre històric per als vianants

Cada vegada la societat i els polítics estan més concienciants que els carrers dels pobles han de rebaixar el número de vehicles que cada dia circulen, sobretot per les zones cèntriques. I aquesta filosofia és la que ha mamprés l’equip de govern de Castelló de la Ribera (Compromís-GCiE-EUPV-PSPV) amb una mesura que ja ha començat a funcionar aquest estiu.

Així, tot el nucli històric s’ha tallat al trànsit els caps de setmana de 20.30 hores a 2 de la matinada amb la intenció que “el protagonista del carrer siga el veí. Volem recuperar el centre per als vianants”, explica al Diari La Veu l’alcalde Òscar Noguera.

Noguera assenyala que els conductors “han de contribuir també a la millora de la qualitat de vida dels veïns. Molt prop del nucli antic tenim diverses zones com les rondes i el parc on es poden aparcar els cotxes”.

L’alcalde castelloner explica que en un futur “seria desitjable que la zona del centre poguera ser totalment per a vianants, amb accés als residents i zones de càrrega i descàrrega, però de moment hem pres aquesta mesura que sens dubte millora la vida dels nostres veïns”.

Així, Noguera fa una crida als ciutadans perquè circulen a molt baixa velocitat per dins de la localitat i destaca que, a banda de rebaixar els índex de contaminació, la peatonalització millora la trama urbana. El carrer es converteix en més permeable perquè es pot creuar per qualsevol part sense pensar que vindrà un vehicle a motor, i, a més, el vianant guanya l’espai anteriorment ocupat per aquests.

Comparteix

Icona de pantalla completa