Diari La Veu del País Valencià
El Feslloch busca remuntar després d'una desena edició "agredolça"r

Voro Golfe està preocupat, però convençut que al Feslloch li queda molta vida per davant. L’edició de l’any passat va resultar “agredolça”. L’havien preparada amb molta cura perquè era la desena –”la dels números redons”– però l’èxit de les actuacions es va veure matisat per una reducció en el nombre d’entrades. La gran atracció dels deu anys de festival era el cantant basc Fermín Muguruza, un cap de cartell que no va atraure la quantitat de públic esperada.

Des de l’organització del Feslloch es xifra en 2.500 els abonaments venuts per als tres dies de festival, una xifra semblant a la de l’any passat, i que representa una xifra total d’uns 7.500 assistents durant els tres dies del festival. A l’espera de les vendes de les entrades d’un dia i per al cap de setmana –el ritme de venda d’entrades per dies fa augurar que el nombre d’assistents totals estarà entre els 8.000 i els 10.000–, els organitzadors intenten esbrinar si la “decepció” de l’any passat va ser circumstancial o si es tracta d’un fenomen permanent. Cal recordar també que l’edició de 2015 havia sigut la més multitudinària i que les expectatives per a 2016 eren molt altes.

“Havíem tingut un creixement imparable, però l’any passat es va produir un estancament, com en altres festivals. No ens consola. Esperàvem fer-nos un autohomenatge pels deu anys. Vam programar una activitat que pensàvem que tindria molta repercussió”, recorda Golfe en referència al concert de Fermín Muguruza, un “èxit artístic” però no d’assistència.

La principal preocupació és “econòmica”. El Feslloch no està pensat per a guanyar diners, però sí per a “autofinançar-se”, com havia succeït durant les “circumstàncies sociopolítiques adverses”. Golfe apunta al fet que “una bona notícia”, com és que els grups habituals del Feslloch ara tinguen les portes obertes en molts escenaris de pobles i ciutats on abans estaven quasi proscrits, pot haver produït un efecte de “saturació” i de “repetició de les propostes”.

Manel, Zoo, Gener i molts més

L’onzena edició del Feslloch aplega enguany 22 grups i intèrprets: Zoo, Gener, Smoking Souls, el Diluvi, Candela Roots, Mireia Vives i Borja Penalba, Tomàs de los Santos, Xiromita Trad Project, Pupil·les, Manel, Les Kol·lontai, Roba Estesa, Oques Grasses, Doctor Prats, Pepet i Marieta, Ebri Knight i Animal. El cartell es completa amb els bascos Huntza i amb l’humorista i col·laborador de Diari La Veu Xavi Castillo.

Fa unes setmanes el festival va informar en un comunicat que, com a novetat, es donava la possibilitat al públic d’escollir les cançons que els agradaria que interpretaren Feliu Ventura, Josep Nadal i Xavi Sarrià juntament amb la banda de l’Associació Musical Amor a l’Art de Bell-lloc, dins del format nomenat: “Feslloch a banda”. Vora dos mil seguidors a través de les xarxes socials han decidit que el setlist estarà format per Del Sud i Camins, d’Obrint Pas; Finalment i El que diuen els arbres, de Feliu Ventura, i Camals Mullats i Colpeja Fort, de La Gossa Sorda. Els tres músics han afegit una cançó extra al repertori que faran cadascun d’ells, de manera que Nadal cantarà A poqueta nit, de Vertigen; Sarrià, La Flama, d’Obrint Pas, i Ventura, Alacant per interior.

Comparteix

Icona de pantalla completa