Diari La Veu del País Valencià
Els hotels del litoral assoliran el 82,9% d'ocupació en juliolr

Els hotels valencians de costa preveuen assolir una ocupació mitjana del 82,9% en juliol, 3,7 punts per damunt de la dada de juliol de 2016. Així es desprén de l’enquesta d’ocupació en temporada d’estiu realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme durant aquesta setmana, amb una mostra representativa d’establiments d’arreu del territori valencià.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest matí que “serà un estiu positiu” des del punt de vista de l’arribada de turistes internacionals, que acumulen un creixement del 18% interanual en el que va d’any, i ha afirmat que “el pronòstic és créixer un 10% fins a arribar als 4 milions de turistes estrangers aquesta temporada estival”.

A més, ha remarcat el “despertar del turisme nacional”, que es preveu que cresca un 4% respecte a l’estiu del 2016, amb la qual cosa s’equilibra “un cert desfasament de qualitat-preu”. El secretari autonòmic ha atribuït aquestes xifres al sector turístic, als “grans, mitjans i xicotets empresaris que han sabut respondre a la crisi i donar la cara”. Colomer ha destacat l’evolució positiva del mercat britànic, malgrat el Brèxit, i el pes específic de mercats com ara el francés, l’italià, l’escandinau, l’holandés, el belga i l’oriental.

Benidorm ocuparà el 91% de les places hoteleres en juliol

Atenent a les xifres de l’enquesta, els hotels del litoral de la demarcació de Castelló preveuen assolir el 74,6% d’ocupació, un 2,9% més que en 2016. Per la seua banda, el litoral de la demarcació de València preveu ocupar el 77,6% de les places hoteleres, un 8,3% més. Els hotels del litoral de la demarcació d’Alacant (sense comptar Benidorm) esperen ocupar en juliol el 79,4% de les places, un 11% més.

Per últim, enclavaments turístics com ara Benidorm preveuen una ocupació del 91% en juliol, mentre que la ciutat de València espera ocupar més del 81% de les places hoteleres, segons ha indicat aquest dijous l’Agència Valenciana del Turisme en un comunicat. Les estimacions de Turisme apunten que els turistes estrangers faran una despesa total superior als 4.000 milions d’euros, un 12% més que en el mateix període de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa