Diari La Veu del País Valencià
Els experts assenyalen l’augment de les pluges com a causa de les filtracions a la Pobla de Farnals

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha rebut els informes de les diferents entitats a què se’ls va demanar un estudi per a determinar la causa de les inundacions dels garatges i baixos de les finques de la plaça de Mariana Pineda.

La investigació de la Direcció General de Carreteres (DGC) determina de manera taxativa que la carretera CV-300 “no provoca les inundacions als edificis”.

Pel que fa a l’informe de la Diputació de València, mitjançant la secció de Medi Ambient i Gestió Forestal, conclou que en l’àrea de l’Horta Nord “s’han produït pluges molt superiors a la mitjana durant els mesos de novembre, desembre i gener”, i això ha provocat “un augment del nivell freàtic” la qual cosa “justifica els problemes ocasionats”. A més, considera que els problemes d’inundacions s’han produït en edificis de titularitat privada, per la qual cosa “no es pot atribuir cap responsabilitat municipal”.

Per últim, l’estudi de l’Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI), parla de nou de l’augment dels nivells d’aigua subterrània en els aqüífers sobre els quals estan els edificis i descarta que haja sigut la instal·lació d’una canonada la que ha provocat l’entrada d’aigua als soterranis.

A més d’aquests treballs, l’Ajuntament ha contractat una empresa perquè realitze un estudi hidrogeològic en detall sobre la població. Quan estiga acabat, s’exposaran els resultats públicament i els experts en la matèria aclariran els dubtes als veïns, veïnes i associacions que hi estiguen interessades.

Comparteix

Icona de pantalla completa