Diari La Veu del País Valencià
Es publica la convocatòria d’ajudes de l’AVL per a fomentar el valencià
Europa Press / RedactaVeu / València

Segons l’acord pres el 24 de gener per la institució normativa, la primera línia està dotada amb 44.000 euros i va dirigida a les emissores de ràdio, publicacions de temàtica especialitzada o de caràcter local o comarcal, així com als mitjans digitals.

La segona, per la seua banda, compta amb una inversió de 10.000 euros i està destinada a les publicacions escrites de recerca.

La convocatòria de 2014 eleva el mínim exigit de contingut en valencià de les publicacions escrites i de les ràdios, al mateix temps que amplia el seu abast a aquelles publicacions que “encara que tenen una periodicitat molt baixa incideixen directament en l’àrea de la recerca”.

Aquestes ajudes s’emmarquen en la competència que la Llei de Creació de l’AVL atribueix a l’entitat de “vetlar per l’ús normal del valencià”. En aquest sentit, l’acord destaca que l’Acadèmia “ha volgut afavorir des de la seua creació la presència i la difusió de la nostra llengua en tots els àmbits” i, per açò, en 2005 va iniciar una línia adscrita al foment del valencià en els mitjans de comunicació.

En aqueixa ocasió, segons l’AVL, la convocatòria es va centrar en les publicacions escrites de caràcter local o comarcal i en aquelles de temàtica especialitzada, mentre que en 2006 es va ampliar a l’àmbit de la radiodifusió.

“En les nou convocatòries realitzades s’ha obtingut una resposta excel·lent, i açò ha animat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a mantenir aquestes ajudes al llarg dels anys”, assenyala l’acord de la institució, que recorda també que la convocatòria de 2013 va ampliar els beneficiaris a les publicacions digitals en valencià ja que “en la societat actual aquestes publicacions s’han convertit en una de les principals formes de comunicació escrita” i, de fet, moltes de les que abans s’imprimien, “s’estan traslladant al suport digital”.

Comparteix

Icona de pantalla completa