Diari La Veu del País Valencià
Jordi Peris: València en Comú ha fracassat

Jordi Peris se’n va decebut per la formació política a què ha estat representant durant els darrers dos anys. “Presente la meua dimissió com a portaveu i segon tinent d’alcalde i renuncie a l’acta de regidor”, ha anunciat Peris abans de denunciar les “dinàmiques” viscudes “en l’organitzacio política, amb continues lluites internes que han llastat el treball”.

El ja exregidor ha parlat “d’atacs, intrigues, deslleialtats i lluites internes pel poder” contínues i, per tant, “difícils de compaginar amb una acció de govern digna”. També ha detallat que amb l’entrada de Podem a València en Comú i, tenint en compte que la formació morada “té un full de ruta” que no l’inclou, “el més coherent és renunciar” als càrrecs “i que siguen altres” els qui l’encapçalen.

Peris ha aclarit que dimitir “no entrava” en els seus plans i que tenia “la intenció d’estar tota la legislatura”. També ha detallat que “una circumstància familiar i personal” és el que ha determinat la data concreta de la renúncia.

La roda de premsa celebrada aquest migdia a l’Ajuntament de València també ha servit perquè Peris haja emés un judici molt dur al voltant de València en Comú. “Crec que ha fracassat. Va sorgir com a plataforma ciutadana i espai de confluència de l’esquerra i no ha aconseguit cap dels dos objectius. Continua repetint els vicis de l’esquerra tradicional. El rival intern sempre és l’enemic més important a batre”, ha lamentat Peris.

Tot i la decepció amb el seu grup, Peris ha tingut elogis per a l’alcalde de València, Joan Ribó, i ha destacat l’excel·lent relació mantinguda amb els portaveus de Compromís, Pere Fuset, i PSPV, Sandra Gómez. També ha valorat “el govern de la Nau”, una fita “històrica” per a la ciutat “no només perquè va posar fi a 24 anys de govern del PP”, sinó també “per l’experiència de col·laboració” entre partits.

Les picabaralles en el si del grup municipal i més recentment la polèmica amb el ja exgerent de Las Naves –càrrec dependent funcionalment de Peris i nomenat a proposta seua– han sigut algunes de les raons que han portat el regidor a prendre la decisió d’abandonar els seus càrrecs públics. El seu lloc en l’ajuntament l’ocuparà previsiblement Neus Fábregas, número 4 en la llista de València en Comú, mentre que el càrrec de portaveu de la formació podria ocupar-lo a partir d’ara María Oliver, número dos en la llista de les eleccions de 2015.

Fuset: “Gratitud per la seua lleialtat”

El portaveu de Compromís, Pere Fuset ha mostrat el seu suport personal a Peris i li ha agraït la seua “lleialtat”. Ha destacat també “la seua manera de treballar i la capacitat de diàleg, to fent les coses molt fàcils”. Fuset s’ha declarat “convençut” que Jordi Peris “no es perdrà i que continuarà treballant per la ciutat allà on estiga”.

Preguntat sobre si la dimissió pot afectar el pacte de govern municipal, el regidor de Festes ha dit que no ho creu. “De cap manera, com tampoc va passar quan Joan Calabuig va deixar el grup del PSPV. El projecte de la nau és sòlid, el més estable dels governs del canvi”, ha reblat.

Gómez: “Una persona conciliadora”

Tampoc veu núvols a l’horitzó del Pacte de la Nau la portaveu socialista, Sandra Gómez, qui, només conéixer la notícia de la dimissió, ha destacat que Peris és “una persona conciliadora i dialogant” i que, per tant, la seua marxa “és una pena i una llàstima”.

El grup municipal del PSPV té una “bona valoració” dels altres dos regidors de València en Comú, Roberto Jaramillo i Maria Oliver i, “al marge de qualsevol discrepància”, Sandra Gómez no creu “que hi haja cap problema en el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa