Diari La Veu del País Valencià
L’IRMU i la Federació d’Ateneus de Catalunya creen una beca de recerca històrica
RedactaVeu / Móra la Nova

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoquen aquest any 2014, per primer cop, la Beca de recerca històrica ‘Terra d’Ateneus’, dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball. L’objectiu d’aquesta convocatòria és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric. La convocatòria és oberta a tots els investigadors dels centres d’estudis locals i comarcals, i el termini per a presentar les propostes s’acaba el dia 23 de març d’enguany. El lliurament del treball finalitzat s’ha de fer a mitjans del mes de desembre de 2014.

Segons les bases, la proposta haurà d’incloure l’estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seua incidència en el context cultural. A l’hora de puntuar els treballs presentats, es tindran en compte criteris com l’interès científic del projecte, la metodologia de treball i l’historial científic dels sol·licitants i es donarà preferència als estudis de territoris i ateneus que estiguen federats i als que tracten temes inèdits en la zona escollida. Els treballs s’hauran d’enviar obligatòriament per correu postal, tot i que també s’ha de fer arribar per correu electrònic a la seu de l’IRMU a [email protected].

La iniciativa de convocar aquesta beca de recerca històrica sorgeix de la col·laboració entre l’IRMU i la FAC i compta amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat qui l’emmarca dins del seu Pla de l’Associacionisme Cultural 2014-2016.

Les bases de la Beca estan disponibles a la web de l’IRMU i de la FAC.

Comparteix

Icona de pantalla completa