Sanitat activa l'alerta per temperatures de més de 39ºC en 80 municipis de l'interior

Els Serrans, Racó d'Ademús, Utiel-Requena, la Vall d'Aiora, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Costera i l'Alt Vinalopó són les zones afectades hui per l'onada de calor
/ València
12 juliol 2017 01:00h

Sanitat ha activat, aquest dimecres, l'alerta per calor en prop de 80 municipis de l'interior del País Valencià. Així, i segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha declarat per a aquest dimecres el nivell alt o taronja –temperatures que podrien superar els 39º– en zones de les comarques dels Serrans, Racó d'Ademús, la Plana d'Utiel-Requena, la Vall d'Aiora, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Costera i l'Alt Vinalopó. 

L'alerta s'activa en les zones climatològiques 10, 11, 14, 15, 17 i 21. Els municipis que corresponen a cada zona climatològica es poden consultar en aquest enllaç.

Segons Sanitat, la previsió per a dijous és que es mantinguen les temperatures en aquestes zones. Davant d'aquesta nova onada de calor, s'han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets. 

Risc extrem d'incendis forestals

Pel que fa al risc d'incendis forestals, Emergències ha decretat per a la jornada de hui risc extrem a l'interior de la demarcació de València, risc alt a les comarques de l'interior de Castelló i baix a la resta. 

Previsions de temperatures màximes. CEAM

Des de la Conselleria de Sanitat Universal, es recomana especial cura amb el sol entre les 12 i les 16 hores, així com l'ús freqüent de cremes protectores adequades. També es recomana que s'evite eixir al carrer durant les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens, així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar, s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol. A més, és preferible situar-se a les zones més fresques de la casa. Finalment, s'insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sed; evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Sanitat posa a la disposició de la ciutadania, a la seua pàgina web, tota la informació i consells d'actuació davant una possible onada de calor i recorda el telèfon d'emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

next