Adif constitueix una comissió per a seguir els avanços del Corredor Mediterrani-Cantàbric

Les deficiències del traçat forcen les empreses que transporten mercaderies cap a Aragó a desviar-se per Tarragona

El president d'Adif, Juan Bravo, ha presidit, aquest dimecres, a Madrid, la constitució de la comissió de seguiment del Corredor Cantàbric-Mediterrani, segons ha indicat l'administrador d'infraestructures ferroviàries en un comunicat. Així, la comissió està formada per representants de la Generalitat Valenciana, el Govern d'Aragó, Adif, Renfe, l'Autoritat Portuària de València, l'Associació d'Empreses Ferroviàries Privades, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i la CEOE d'Aragó. A aquesta primera convocatòria també han assistit la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, María José Salvador, i el conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge del Govern d'Aragó, José Luis Soro.

El Ministeri de Foment està treballant en un pla integral de millora de la línia que, amb caràcter plurianual, preveu una inversió de 335 milions d'euros fins al 2021, dels quals 13,6 s'han previst per al 2017. D'altra banda, Adif, en virtut del conveni signat amb l'Autoritat Portuària de València (APV), està redactant els projectes per a la creació d'espais per a trens de mercaderies de 750 m en les estacions d'Estivella, Xèrica, Barraques, Pobla de Valverde, Terol, Ferreruela i Carinyena. La previsió és finalitzar la redacció dels projectes a finals del 2017 i licitar les obres, amb una inversió de 13,6 milions d'euros, durant el primer semestre del 2018.

Salvador: el Consell estarà vigilant perquè es complisquen els compromisos

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha demanat al Ministeri de Foment "celeritat i compliment" i ha valorat de forma positiva que "per primera vegada s'estan desbloquejant les actuacions i s'ha presentat una planificació quan fa quatre mesos no hi havia res fet ni un projecte damunt de la taula", per això ha destacat "la implicació i treball conjunt de la Generalitat, Port de València i empresaris per a reivindicar la necessitat d'aquesta infraestructura".

En aquest sentit, la titular d'Obres Públiques del Consell ha assegurat que des del Govern valencià estaran "vigilants perquè es complisquen els compromisos adquirits amb una inversió que ronda els 386 milions d'euros i que suposarà la millora, la modernització i l'electrificació d'aquesta línia amb l'execució de les obres fins a mitjan any 2021, amb una millora progressiva i qualitativa de la circulació de mercaderies i passatgers en la línia València-Terol-Saragossa".

Així mateix, la consellera ha demanat en la reunió que s'accelere la signatura del conveni amb el Port de València que està pendent ja que és l'autoritat portuària valenciana la que "amb els seus fons d'accessibilitat, va a fer una aportació de quasi 60 milions d'euros". Durant la seua intervenció en la reunió, Salvador ha subratllat que la millora en el trànsit mercaderies ha d'anar acompanyada també d'un increment de qualitat per al transport de passatgers. "No cal obviar la importància de la línia C5 entre València i Caudiel i el trajecte València-Saragossa per a passatgers", ha apuntat.

Previsió de circulació d'entre 48 i 54 trens a la setmana

Un estudi de la CEV sobre la demanda potencial de transport de mercaderies pel Corredor Mediterrani-Cantàbric mostra que si es millora la línia hi circularien entre 48 i 54 trens a la setmana en cada sentit. A hores d'ara, les deficiències del traçat estan forçant les empreses que necessiten moure mercaderies cap a Terol i Saragossa a fer servir el transport per carretera o a fer un recorregut alternatiu per Tarragona.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat