Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament obri una votació per a triar el nom dels carrers de la Marina de València

L’Ajuntament de València ha obert, amb el títol ‘Veus de La Marina’, una votació per a triar els noms dels carrers de la Marina de València. Els participants hauran de triar entre les tres opcions que es proposen i que giren al voltant de conceptes globals sobre els quals hauran de pronunciar-se: paraules d’un viatge, paraules atemporals relacionades amb la mar i expressions del món marí.

Pel que fa a la primera opció, justificada pel fet que “la vida dels ports i els mariners sempre ha estat lligada al viatge”, es proposen els noms de plaça de la Partida, plaça del Viatge, plaça de la Deriva, plaça dels Orígens, passeig del Camí, carrer de la Travessia i plaça de l’Espera.

Entre les propostes contemplades en la segona opció tenim paraules atemporals relacionades amb la mar atés que, segons el consistori, “una de les coses que es manté en l’espai és, a pesar dels canvis, la relació amb l’aigua”. Les propostes per als distints espais són les de plaça de les Hores, plaça de l’Aigua, plaça de l’Ona, plaça de la Sal, passeig de l’Escullera i plaça de l’Horitzó.

En tercer lloc, i pel que fa als noms relacionats amb expressions marines, les opcions que es plantegen són les de plaça de la Marinada, plaça de la Memòria, plaça a la Rossa, passeig de la Miranda i plaça de Puntes.

Comparteix

Icona de pantalla completa