Paiporta és el municipi valencià "més transparent"

/ Paiporta
14 juliol 2017 01:00h
Ajuntament de Paiporta

L'Ajuntament de Paiporta ocupa el primer lloc entre els consistoris valencians en l'índex dinàmic de transparència Dyntra. Aquesta ferramenta col·laborativa i independent avalua la informació que es facilita a la ciutadania sobre la gestió municipal, dividida en diferents ítems que s'han de complir. Actualment, Paiporta és el municipi "més transparent" del País Valencià, segons fonts municipals, ja que compleix 114 dels 151 indicadors, és a dir, un 75,5%. A escala estatal, Paiporta ocupa la posició número 16.

La situació contrasta amb la que es va viure en 2015, quan l'Ajuntament de Paiporta, sota l'anterior govern del Partit Popular, "tan sols complia 44 dels 143, un 31% dels paràmetres, i ocupava el lloc 30 del rànquing del País Valencià", segons les mateixes fonts. El passat mes d'abril es va donar a conèixer que la localitat havia avançat fins a la tercera posició en l'escala autonòmica, una millora aconseguida "gràcies a la constant revisió i actualització dels continguts i a la informació que s'ofereix a la ciutadania amb ferramentes com el Portal de Transparència Municipal", segons ha explicat la regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Encarna Signes.

L'índex Dyntra subdivideix els paràmetres en diferents grups i ofereix informació fidedigna de quins aspectes de l'acció municipal es poden millorar. En aquest sentit, Paiporta compleix amb un 92,3% dels ítems en transparència econòmicofinancera, un altre 92,3% en contractació de serveis i un 88,9% en urbanisme i obres públiques. Així mateix, el Consistori compleix amb el 70% dels paràmetres en transparència municipal i un 62,5% dels de participació i col·laboració ciutadana.

"Hem d'agrair a totes les àrees la seua col·laboració per a aconseguir aquesta fita, que és de tot l'Ajuntament, però especialment hem de subratllar la tasca de l'àrea de modernització", ha explicat la regidora responsable, Encarna Signes. "Haver aconseguit ser el municipi valencià més transparent és important, perquè implica que la ciutadania de Paiporta és la millor informada de l'acció del seu govern municipal, i eixe era un dels objectius de l'equip de govern, perquè és la millor manera d'evitar la corrupció", ha conclòs Signes.

 

next