Diari La Veu del País Valencià
Germaine de Capuccini obri una filial a Bèlgica

L’empresa de cosmètica alcoiana Germaine de Capuccini obrirà una nova filial a Amberes (Bèlgica). La companyia adquirirà Saisons, una distribuïdora dels seus productes amb presència a Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos. El grup ja comptava amb filials a República Dominicana, Colòmbia i Itàlia, el seu segon mercat després de l’espanyol. L’operació es produeix mesos després que la mercantil posara fi a un difícil relleu generacional que va causar una guerra familiar.

La mort, en 2003, de Carmen Vidal, fundadora de l’empresa, va dur el seu fill, Jesús Vidal, a la presidència, i el nét, Raúl Vidal, a la direcció general. En 2011, una neboda de Jesús, María Ángeles, va forçar la destitució tant del president com del director general i va assumir ella mateixa la presidència. En 2013, Jesús Vidal va tornar a la mercantil com a conseller delegat.

D’altra banda, en 2012 la nova presidenta va iniciar una ampliació de capital que Jesús Vidal va denunciar. En 2014, els tribunals van restablir la composició de l’accionariat prèvia i Jesús va aliar-se amb una altra de les seues nebodes, Isabel, per a expulsar María Ángeles de la presidència. Finalment, el fill de la fundadora de Germaine de Capuccini va assumir el càrrec de nou. En novembre de 2016, Jesús Vidal va donar pas al seu fill, Raúl Vidal, en un relleu generacional ara sí sense dificultats.

El segon grup del sector, després d’RNB

Germaine de Capuccini va facturar 24,75 milions d’euros en 2016, un 6,4% més que en 2015. El grup opera en 85 països i obté el 43% de les vendes als mercats internacionals. És el segon grup de cosmètica valencià per volum de negoci, després d’RNB, proveïdor de Mercadona i dels supermercats britànics Tesco.

Comparteix

Icona de pantalla completa