Els bombers permeten als veïns de Gilet tornar a les seues cases

L'incendi ha afectat una superfície de 67,88 hectàrees de terreny forestal
7 febrer 2014 01:00h
L'incendi de Gilet, aquest matí.

RedactaVeu / ACN / Gilet 

Així ho ha confirmat el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), que ha informat també que l'Equip de Resposta davant Emergències (ERIE) de suport psicosocial i d’alberg provisional amb 50 places en total mobilitzat per Creu Roja s’ha desmobilitzat.

L'incendi, segons les últimes estimacions donades pel CCE, ha afectat una superfície de 67,88 hectàrees de terreny forestal, a una zona amb habitatges disseminats i amb urbanitzacions com la de Sant Esperit i Balconada de la Penya, que van ser desallotjades.

El foc es trobava des de primera hora d’aquest divendres estabilitzat i sense flama, i els mitjans aeris s’han anat retirant al llarg de la vesprada. Els diferents efectius han centrat els seus esforços a fitar la zona del foc i refredar-la perquè desapareguen els punts calents i evitar rebrots.

Els tècnics investiguen si va ser intencionat o causat per una negligència, segons ha informat el conseller de Governació, Serafín Castellano.
 
La Generalitat Valenciana ha obert una investigació sobre les causes i no descarta cap hipòtesi, segons ha explicat Castellano, que ha afegit que es mira de determinar si podria haver estat provocat o haver-se produït a causa d'una negligència.

El foc es va declarar cap a les 22.30 hores d'aquest dijous i es va anar estenent amb rapidesa a causa del fort vent. Les flames amenaçaven el Parc natural de la Serra Calderona i els termes d'Albalat dels Tarongers i Segart (Camp de Morvedre). Es desconeix pel moment el nombre d'hectàrees afectades en aquest incendi, el segon que es produeix aquesta setmana a les immediacions del parc natural. 

Risc màxim d'incendis al País Valencià

La conselleria de Governació i Justícia, a través del CCE ha decretat per aquest divendres el Nivell 3 de Preemergència, risc màxim d'incendis forestals, a tot el País Valencià. 

L'Agència Estatal de Meteorologia ( AEMET ) preveu "intervals ennuvolats amb possibilitat d'alguna pluja feble i dispersa a l'interior de la meitat nord, tendint a poc
ennuvolat. Temperatures mínimes sense canvis o en lleuger ascens. Màximes en descens lleuger al litoral i moderat a notable a l'interior. Vents de l'oest moderats amb intervals forts i ratxes que arribaran als 70 km / h en punts de l'interior". 

La Conselleria ha recordat que el Nivell 3 de Preemergència suposa la prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc, fins i tot a les zones recreatives autoritzades i habilitades a l'efecte .


 
next