El gegant del comerç electrònic Amazon ha iniciat les obres del seu primer centre logístic al País Valencià. Segons informa El Mundo, la companyia ha iniciat les obres a un polígon de Paterna i el 27 de juny va presentar al consistori de la localitat de l’Horta una declaració responsable prèvia a l’inici d’activitat d’un magatzem de logística.

La sol·licitud, presentada per Amazon Spain Fullfillment SLU, la mercantil que s’encarrega de la logística de la multinacional a l’Estat, permet l’obertura del centre en un termini màxim d’un mes, segons el diari. El portal d’e-commerce es troba en plena expansió a Espanya, on compta amb un centre logístic a San Fernando de Henares (Madrid) i un altre a Castellbisbal (Barcelona). Des de la seua arribada a l’Estat, en 2011, Amazon declara haver invertit 500 milions d’euros.

L’Ajuntament confirma l’operació

L’Ajuntament de Paterna ha informat que la companyia ha mostrat interès pel Parc Empresarial Tàctica, una de les 6 àrees empresarials del municipi valencià de Paterna, per als seus plans d’expansió a la Comunitat Valenciana i la instal·lació d’un centre logístic.

Així ho ha indicat en un comunicat en el qual es mostra “convençut” que “la instal·lació d’un nou centre de l’empresa nord-americana en sòl paterner pot suposar la creació de llocs de treball i contribuir a la dinamització de l’activitat econòmica” del municipi.

Des de l’Ajuntament de Paterna valoren “molt positivament” la relació establida amb Amazon, on “la discreció, serietat i eficiència han imperat, donant com a resultat la possible arribada d’una de les empreses més importants del món” a la ciutat. “Donada aquesta excel·lent relació i coordinació”, des del consistori volen respectar la política de comunicació de Amazon i esperar al fet que siga la multinacional la que aporte els detalls de l’operació.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que és qui porta les negociacions amb les empreses que desitgen instal·lar-se en el municipi, ha ressaltat que “no és casualitat” que una empresa com Amazon s’haja interessat per Paterna per a la seua expansió perquè el municipi és “un vertader enclavament estratègic industrial, per situació geogràfica, infraestructures i serveis de les àrees empresarials”.

“Les nostres més d’1.400 empreses es voran beneficiades amb la possible arribada d’una multinacional tan important com Amazon, i Amazon de totes elles”, ha conclós Sagredo.

Comparteix

Icona de pantalla completa