El TSJ ordena renovar cautelarment els concerts educatius d'altres dos centres privats

El tribunal demana als col·legis abonar l'import equivalent al concert per a fer efectiva la seua renovació en quatre aules de batxillerat i tres d'infantil

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha ordenat la renovació cautelar de dos concerts educatius més. Els magistrats de la Secció Quarta estimen així la sol·licitud del Col·legi Saint Patrick School i de l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle d'Alcoi). En la línia de la resolució feta pública la passada setmana, el tribunal ordena que els dos centres continuen rebent finançament públic fins que el Tribunal resolga si la decisió de la Generalitat de renovar eixos concerts és ajustada a dret.

El TSJ es basa en la doctrina del Tribunal Suprem per a anul·lar de manera cautelar la resolució de la Conselleria d'Educació sobre els nous concerts de Batxillerat, com ja va fer en les resolucions anteriors que afectaven als Col·legi Domus i el de La Purísima Franciscana de València.

En concret, els magistrats de la Secció Quarta del Contenciós Administratiu es basen en un acte del Suprem, que al juny de 2015 ja va avalar la suspensió cautelar de la denegació d'un concert educatiu que "posa fi a una situació jurídica preexistent i favorable per al particular". Amb la mesura, el tribunal vol "evitar que la interrupció de l'avantatge de la qual venia gaudint el particular no resulte irreversible i faça així perdre l'efectivitat a una eventual sentència estimatòria".

Els magistrats de la Sala del Contenciós de l'alt tribunal valencià realitzen una ponderació dels interessos en conflicte i valoren els perjudicis que se'ls causaria als centres, els escolars i les seues famílies de no suspendre's la decisió administrativa aprovada el passat mes de maig, estant el curs a punt de començar. "S'estaria privant d'efectivitat a la futura sentència que sobre el fons recaiguera quant a aquest curs escolar, sentència que, de ser estimatòria, mancaria d'eficàcia alguna", addueixen en un comunicat.

La sala també exigeix en aquest cas que els col·legis dipositen l'import equivalent al finançament públic que reben d'Educació per la concertació de les unitats objecte de la resolució.

En tots dos casos, el TSJ exigeix als centres privats una caució, és a dir, el dipòsit d'un import equivalent als diners que reben de la Generalitat per admetre a alumnes per als quals no hi ha plaça en la pública, import que, al costat dels corresponents interessos, poguera tenir dret a recuperar l'Administració autonòmica en el cas que es desestimara el recurs contenciós administratiu interposat pels col·legis contra la resolució que acorda la no renovació dels concerts.

En el cas de l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, la Secció Quarta de la Sala del Contenciós del TSJ acorda la renovació del concert educatiu sol·licitat per a quatre unitats de batxillerat compreses entre els cursos 2017/2018 i 2020/2021. Per la seua banda, el Col·legi Saint Patrick School recupera provisionalment tres unitats (un aula de 3 any, una de 4 i una de 5) per al mateix període.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat