Diari La Veu del País Valencià
Noatum invertirà més de 100 milions en la seua terminal del port de València

Noatum invertirà més de 100 milions d’euros en la millora de la terminal que té al Port de València amb la finalitat d’incrementar la seua capacitat operativa i augmentar l’atracament de grans megabucs, de capacitat superior als 20.000 TEUs, segons ha informat la naviliera en un comunicat.

El primer pas ha sigut la posada en marxa d’una nova grua Malaccamax que ja està plenament operativa i amb la qual millorarà considerablement la qualitat del servei als seus clients. Està previst que aquesta inversió es complemente amb la implantació de fins a quatre grues amb capacitat per a atendre els megabucs.

La grua, d’última generació i màximes prestacions, té un pes total de 1.485 tones i una estructura de 130 metres d’altura total amb ploma hissada. A més, té una altura d’elevació d’spreader (bastidor equilibrador) sobre raïl de 51 metres, un abast de 25 contenidors de màniga (68,5 metres) i disposa d’una capacitat manera twin per a 65 tones o 75 tones baix ganxo, i també control Siemens amb tecnologia d’última generació.

‘Hub’ de referència de megabucs

Segons el conseller delegat de Noatum, Douglas Schultz, la incorporació de la nova maquinària indica que “es van complint els compromisos i els terminis establerts per a millorar l’equipament i els serveis de Noatum a València, que juntament amb la tasca de l’Autoritat Portuària de València de millora de les infraestructures de l’enclavament portuari, convertiran el port de València en el hub (aeroport de connexió) de referència dels megabucs al Mediterrani”.

De fet, la terminal pública de contenidors Noatum Container Terminal València va moure en 2016 més de dos milions de TEUs.

Comparteix

Icona de pantalla completa