Els sindicats lamenten que la CEV "no aposte per la qualitat de l'ocupació" en les adjudicacions públiques

CCOO PV i UGT PV demanen al Consell que garantisca que no es puguen modificar les condicions laborals mentre dura un contracte amb l'administració
/ València
17 juliol 2017 01:00h
El president de la CEV, Salvador Navarro

Els sindicats CCOO PV i UGT PV han lamentat aquest dilluns que la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) s'haja "descavalcat en l'últim moment" de la negociació sobre les condicions laborals de les empreses adjudicatàries de contractes de l'administració pública valenciana. 

Les negociacions pretenien "posar fi a la precarietat que pateix el personal" d'aquestes companyies, que "no té garanties de manteniment de l'ocupació quan s'acaba l'adjudicació, llevat que el conveni col·lectiu ho preveja", segons han assegurat les dues centrals sindicals en un comunicat.

En concret, la proposta sindical preveu que es prevalga el conveni sectorial i que s'impedisca modificar les condicions laborals mentre dure el contracte amb l'administració. L'objectiu de CCOO PV i UGT PV és "evitar una competència entre empreses via costos laborals". 

Reordenar les estructures de participació dels agents socials

Els sindicats han emplaçat el Consell, "davant la negativa de la CEV", a regular aquestes matèries en un pacte amb les organitzacions sindicals. A més, les centrals sindicals aposten per reordenar les estructures administratives de participació dels agents socials en l'àmbit laboral i de la prevenció de riscos per a potenciar-ne l'eficàcia.

next