'L'antidemocràtic' títol honorífic de Trillo

EUPV d'Alcoi li exigeix que tinga "dignitat" i renuncie a un títol que "no li correspon"
7 febrer 2014 01:00h
F. Trillo.
RedactaVeu / Alcoi

El coordinador d’EUPV d’Alcoi, Diego Fernández, ha afirmat aquest matí que "el subterfugi de discutible legalitat" que Federico Trillo ha trobat "per al·legar contra la proposta de retirada del títol honorífic de fill adoptiu, contra l’opinió de la majoria dels alcoians i alcoianes, és il·legítim i antidemocràtic". I ho és perquè segons Fernández, "es basa en un buit legal propiciat per una norma preconstitucional o, millor dit, postfranquista", sosté.

El mateix portaveu denuncia que "les al·legacions presentades per l’exministre de la Guerra estan farcides d’acusacions contra EU, com a promotors de la retirada del títol honorífic, i de mentides sobre un tema tan sagnant com l’accident del Yak42 i sobre el seu paper a la Gürtel". Per al portaveu de la formació d’esquerres, aquet és "un 'modus operandi' habitual en aquest personatge".

Fernández recorda que "tal i com ha explicat recentment un mitjà de comunicació de tirada nacional, Trillo és qui va dissenyar el setge al jutge Garzón per terra, mar i aire, i mai millor dit) fins que l’apartaren de la carrera judicial i, en concret, del cas de corrupció que afecta el PP i del procés de judici dels crims del franquisme".

A tot açò, el coordinador d’EU assegura que el culpable d’aquesta situació és l’exalcalde Josep Sanus, "munyidor d’un desgavell en base a un acord amb Zaplana i Peralta, que algun dia ens haurà d’explicar en què consistia i quin profit en treia".

En aquest sentit, Fernández assegura que "l’expedient per atorgar a Trillo està ple de possibles irregularitats, començant perquè la normativa prohibeix explícitament distingir ‘a quienes desempeñen cargos en la Administración Pública, y respecto de los cuales se encuentre el Ayuntamiento en relación de subordinación o jerarquía, función o servicio’ (article 11).

Aquesta vegada, també, Trillo i Sanus "empraren una ‘trampa’ jurídica per sortejar la legalitat", sosté Fernández, qui finalitza indicant que "si li quedara un mínim de dignitat i vergonya, o l’haguera tinguda alguna vegada, Trillo renunciaria a mantenir un títol honorífic que no li correspon, en contra de l’opinió majoritària d’un poble que veu com és manté una màcula a la seua història recent que haurem, previsiblement, de suportar fins que l’ordenança preconstitucional s’actualitze i democratitze".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next