Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana a la Generalitat que suspenga cautelarment la crema de rostolls
RedactaVeu / València.

La presidenta del Grup Parlamentari Socialista de Les Corts, Ana Barceló, ha demanat hui a la Generalitat Valenciana, concretament a la conselleria de Governació, que suspenga cautelarment, almenys durant 15 dies, la crema de rostolls. Així, ha explicat que, en aquests moments, “quan no s’han dut a terme les tasques de neteja de la muntanya, qualsevol imprudència, d’aquelles persones que aprofiten aquestes dates per a dur a terme cremes de rostolls, pot produir un incendi com aquest que adquirisca greus dimensions”. D’aquesta manera s’ha pronunciat després dels incendis produïts tant a Sogorb com a Gilet.

Davant açò, la diputada socialista ha insistit en la “necessitat de la prevenció i la neteja”. De fet, ha instat a la Generalitat que “engegue les recomanacions que va presentar el Comitè d’Experts dels grans incendis de Cortes de Pallars i Andilla” on s’adverteix de la urgència de “mantenir neta la muntanya i que els ciutadans tinguen més informació i major consciència en aquells nuclis urbans amb zones boscoses per a evitar les imprudències i que es produisquen incendis d’aquestes característiques”. Per a Barceló, “les experiències anteriors haurien de tenir-se en compte per a evitar tant la pèrdua de vides i béns materials, així com la crema dels nostres recursos naturals”.

Finalment, la diputada socialista ha recordat que l’últim incendi produït a Gilet està a la zona d’afecció de la Serra Calderona, i, davant açò, ha exigit al conseller Serafín Castellano, “la immediata construcció del parc d’emergències d’Olocau”. En aquest sentit, ha advertit que el grup socialista ha reclamat en reiterades ocasions la inversió per a aquesta infraestructura, de fet, es va demanar que s’incloguera en els pressupostos d’enguany perquè “en cas contrari el nostre parc natural està en constant risc i perill”.

Comparteix

Icona de pantalla completa