Diari La Veu del País Valencià
La valenciana Global Omnium compra l”Oceanogràfic’ de Sevilla

Global Omnium (l’antiga Aguas de Valencia) ha tancat la compra de l’empresa propietària de l’Aquari de Sevilla, Aquagestión Sur, per set milions d’euros. Aguas de Valencia, que gestiona l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, aposta per contribuir al seu creixement i “donar un nou impuls” a l’Aquari de Sevilla amb nous continguts i propostes, segons ha indicat la mercantil valenciana en un comunicat.

El consell d’administració del port de Sevilla –l’Aquari se situa al Moll de les Delícies– haurà d’aprovar definitivament l’operació en la reunió convocada per a dimecres que ve.

Les instal·lacions, ara propietat de l’empresa valenciana, estan construïdes sobre un sòl del port de Sevilla, que va concedir una concessió del mateix fins a l’any 2038. L’Aquari va ser engegat el 2014 i compta amb una superfície d’uns 30.000 metres quadrats a la riba del riu Guadalquivir.

19 depuradores a Andalusia

Global Omnium compta amb altres interessos a Andalusia en l’àmbit de la gestió del cicle integral de l’aigua, ja que gestiona amb Giasha 19 depuradores i 110 estacions d’impulsió d’aigua residual en la zona de Huelva. També duu a terme treballs per a localitzar i resoldre fuites en la xarxa de subministrament de diversos municipis andalusos.

A nivell internacional, està present a Llatinoamèrica, Àsia i Àfrica, mentre que a Espanya opera en unes 300 ciutats. En total, posseeix més de sis milions de clients i gestiona més de 400 plantes depuradores i prop de 30 plantes potabilitzadores.

L’Oceanogràfic de València, l’aquari més gran d’Europa, està gestionat des d’agost del 2015 per Avanqua, empresa l’accionista majoritari de la qual és Global Omnium.

Comparteix

Icona de pantalla completa