Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez acudirà a la primera jornada del Congrés del PSPV que ratificarà el lideratge de Ximo Puig

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assistirà a la inauguració del 13 Congrés del PSPV, que se celebrarà el divendres 28 de juliol en la Institució Firal Alacantina (IFA), a Elx, i on es ratificarà Ximo Puig com a líder dels socialistes valencians.

Fonts socialistes, que ahir van apuntar que Sánchez estava estudiant la seua assistència al Congrés i que dependria de l’agenda política, han confirmat aquest divendres que acudirà a la jornada inaugural.

Dos dies després del seu pas pel País Valencià –diumenge 30–, el secretari general del PSOE assistirà a la clausura del congrés del PSOE d’Andalusia, a Sevilla, on acompanyarà Susana Díaz en la seua reelecció com a secretària general dels socialistes andalusos.

Així, el líder dels socialistes espanyols haurà acudit a la renovació de mandats dels seus dos principals rivals interns al PSOE. Mentre que Susana Díaz no ha tingut rival al seu territori, Sánchez va provar el descavalcament de Puig amb la presentació d’un candidat alternatiu: l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

Diumenge passat, però, Ximo Puig va revalidar el lideratge del PSPV. Dels 18.000 socialistes valencians cridats a votar en les primàries, van acudir a les urnes el 71,8%, un total de 13.144. D’ells, Ximo Puig va rebre el suport de 7.447 (56,7%) i Rafa García, el candidat ‘sanchista’, de 5.557 (42,3%).

Comparteix

Icona de pantalla completa