Diari La Veu del País Valencià
La pilota valenciana analitzarà els seus reptes de futur en un congrés en octubre
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València, a través de la Càtedra de Pilota Valenciana, han organitzat el congrés La Pilota Valenciana: Reptes per al segle XXI per a difondre, reflexionar i debatre sobre l’esport de la pilota valenciana amb l’objectiu d’encarar-ne el futur. Aquest congrés es realitzarà els dies 26, 27 i 28 d’octubre a la seu de l’ADEIT de la Universitat de València, al centre de la ciutat.
L’objectiu general del congrés és marcar el camí a seguir per a la futura promoció de la pilota i la creació i consolidació d’estructures que asseguren la seua pràctica entre els valencians, pràctica habitual al llarg de la història. S’espera que, dels treballs i debats que es presenten al congrés, s’aconseguisca eixe objectiu i es pose el nom de la pilota on es mereix.
El programa presentat al web de l’Adeit de la UV no és definitiu, ja que, a banda de les activitats dels dies 26, 27 i 28, també s’organitzaran unes altres al llarg del mes d’octubre per la majoria de comarques de tot el País Valencià.
El dijous 26 d’octubre s’iniciarà el congrés amb un acte i una xerrada de benvinguda a més del repartiment de la documentació pertinent entre els participants. Quan ja estiguen tots acreditats, es donarà pas a unes sessions paral·leles en què hi haurà diferents comunicacions. Després de dinar arribarà la primera taula redona, anomenada Les instal·lacions idònies per a promocionar la pilota, i també es presentaran les conclusions de les jornades precedents al congrés. Per últim, es realitzarà un taller de prevenció de lesions per als jugadors.
El divendres 27 d’octubre continuarà amb la seua jornada més intensa. Començarà amb la segona part de les sessions paral·leles, en què hi haurà diferents comunicacions. Posteriorment, es farà una conferència anomenada Àrea del món aficionat, oci i cultura. Després d’una pausa a mig matí, es donarà pas al segon taller, en aquest cas sobre les eines de producció audiovisual que tenen al seu abast els clubs de pilota.
La seu de l’ADEIT acollirà el congrés. / ADEIT UV

Després de la pausa per a dinar, començaran dos conferències consecutives. La primera d’elles versarà sobre l’àrea de gestió, màrqueting i comunicació, mentre que la segona tractarà sobre l’àrea del món professional i l’alt rendiment. Seguidament, es realitzarà una taula redona en què es debatrà sobre les competicions del món professional. Finalment, es passarà al tercer taller, anomenat La fabricació de la pilota, i es conclourà la jornada.

El darrer dia, el 28 d’octubre, el congrés començarà amb una conferència que porta per títol Àrea d’iniciació i formació. Després de la xerrada, es farà una interessant taula redona sobre com pot ser la pilota una eina d’integració social. Seguidament, se celebrarà la darrera taula redona, que abarcarà la sostenibilitat i la planificació estratègica del món de la pilota. Per últim, el congrés finalitzarà amb una conferència, una cerimònia i un dinar de cloenda.

Comparteix

Icona de pantalla completa