Diari La Veu del País Valencià
Calatrava condemnat a pagar 2,9 milions pel Palau de Congressos d’Oviedo
Europa Press / Oviedo

D’aquesta manera, l’Audiència ha estimat parcialment els recursos presentats per ambdues parts respecte a la decisió anterior referent als defectes en els treballs de construcció, sobrecostos al Palau de Congressos i Exposicions d’Oviedo.

L’Audiència ha estimat parcialment el recurs d’apel·lació interposat per l’entitat Santiago Calatrava, LLC i ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per l’entitat Jovellanos XXI, S.L. contra la sentència dictada en data 6 juny de 2013 pel Jutjat de Primera Instància número 10 d’Oviedo. Per la qual cosa, l’Audiència condemna a pagar a Jovellanos XXI la quantitat de 7.285.000 euros.

S’estima parcialment la reconvenció formulada per Jovellanos XXI, S.L. enfront de Santiago Calatrava, LLC i es condemna aquesta a abonar a la demandada la quantitat de 10.245.781,74 euros, i compensant ambdues quantitats, es condemna a l’actora, Santiago Calatrava, LLC a abonar a Jovellanos XXI, S.L. la quantitat de 2.960.781,74 euros.

L’Audiència ha elaborat la decisió després de valorar dues denúncies creuades entre la promotora Jovellanos XXI i l’entitat Santiago Calatrava, LLC admeses pel Jutjat de Primera Instància número 10.

El primer que va interposar la denúncia en els Jutjats d’Oviedo va ser l’arquitecte valencià per a reclamar els seus honoraris. Va ser llavors quan l’empresa promotora va respondre amb una demanda reconvencional en la qual la societat assegurava que pels defectes en la construcció i els sobrecostos, a més de l’absència d’una direcció real d’obra, Calatrava hauria de pagar 23.267.199 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa