Diari La Veu del País Valencià
Protesta dels treballadors de seguretat privada el pròxim dimarts
RedactaVeu /València

L’Agrupació de Seguretat Privada de CCOO València i UGT Seguretat han convocat una concentració de treballadors el dia 11 de febrer, a les 11:00 hores, davant de la Delegació del Govern de València, situada al Carrer Colón, 60.

El motiu d’aquesta concentració és la desregularització del sector de seguretat i la pèrdua de drets laborals i econòmics dels treballadors.

Els sindicats denuncien que les empreses de seguretat s’estan despenjant del conveni. Segons fonts sindicals, les empreses del sector de seguretat com Prosegur, Securitas i Segur Ibèrica, entre d’altres, “s’estan despenjant del conveni estatal d’aplicació, posant com a excusa la crisi tot i que algunes d’aquestes estan tenint beneficis de centenars de milions d’euros”.

Les mateixes font apunten que la patronal “pretén acomiadar centenars de treballadors, modificar les condicions de treball, en el sentit de realitzar més hores de jornada, abaratir el salari o traslladar el cost de la cotització del transport al treballador”.

En definitiva, segons CC.OO, el que pretén la patronal es “aplicar la reforma laboral per a augmentar encara més els seus quantiosos beneficis, a costa de la pèrdua dels drets socials i econòmics dels treballadors”.

CCOO i UGT afirmen que davant aquesta situació els treballadors han dit “prou”, ja que en 2013 ja van acceptar i van patir una reducció de salari a canvi del compromís de mantenir l’ocupació, que no s’ha complit.

Responsabilitat de l’Administració

Els sindicats consideren que les administracions públiques són “corresponsables”, ja que “permeten aquestes actuacions de les empreses i que es beneficien amb diners públics, mentre baixa la qualitat del servei i s’elimina l’ocupació”.

Les empreses “volen crear un treball de baix cost per a així, a l’empara de la pròxima Llei de Seguretat Privada, obtenir major benefici”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa