Diari La Veu del País Valencià
Alzira rehabilita la primera de les cases del Pla Alzira Social
RedactaVeu / Alzira

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, al costat d’altres membres de la Corporació Municipal, el cap de servei d’urbanisme, Vicente Duart, l’arquitecte municipal, Ambrosio Ferrer, l’arquitecte tècnic, Juan Carlos Casterá, així com membres de l’associació del barri de l’Alquerieta, ha visitat la primera de les cases rehabilitades dins del Pla Alzira Social, situada al carrer Callao, 14. També han visitat l’estat de les obres de les dues altres cases, situades al mateix carrer (21 i 28), que ja estan en procés de rehabilitació.

L’arquitecte municipal ha sigut l’encarregat d’explicar el procés de rehabilitació de l’habitatge, que ha passat per una primera fase de neteja i desinfecció, una segona de demolició d’algunes estructures interiors, així com tabiqueria i cobertes, fins arribar a una tercera d’instal·lació, revestiments i acabats. cal destacar que tot el material utilitzat en la rehabilitació, tant d’aquest primer habitatge com de les següents, és d’empreses i proveïdors del barri i, en defecte d’açò, d’Alzira.

La màxima autoritat local ha mostrat la seua satisfacció i agraïment “perquè després d’un any veiem que el Pla Alzira Social és una realitat amb el primer dels habitatges rehabilitats. Un Pla pel qual l’ajuntament d’Alzira ha apostat molt fort per a intentar posar alleujament a dos problemes importants que han sorgit com a efecte de la crisi econòmica, com són la desocupació i la falta d’un habitatge. Per aquest motiu des de l’ajuntament optàrem per no quedar-nos de braços creuats i engegàrem aquest projecte”.

Gràcies a aquest Pla s’ha donat, inicialment, treball a 6 persones aturades d’Alzira, si bé, es preveu la contractació de dues persones més en les pròximes setmanes i que es puga arribar fins a 12 contractacions en un breu espai de temps.

Bastidas ha lliurat una placa de record als treballadors que han participat en la rehabilitació d’aquest primer habitatge i els ha agraït “no solament la vostra professionalitat, sinò també el vostre compromís”.

“Amb aquest primer habitatge acabat donem pas a la tercera fase d’aquest projecte que implica el lliurament d’aquest habitatge, en lloguer social, a una família o persona necessitada. El termini de sol·licituds encara està obert, si bé a dia de hui, hi ha vora 40 famílies interessades. En les pròximes setmanes es reunirà la comissió creada a aquest efecte per a fer les primeres valoracions referent a les sol·licituds presentades. A més, es tindrà molt en compte l’opinió de l’Associació de Veïns del barri”, ha conclòs l’alcaldessa.

El Pla Alzira Social continua amb la rehabilitació de dos habitatges més que ja estan en marxa. A més, es preveu que durant enguany es puguen arribar a rehabilitar un total de 5 habitatges i fins i tot algun més.

Des de l’ajuntament i el seu equip d’urbanisme s’ha realitzat un projecte molt ambiciós, que s’ha presentat a la Conselleria d’Infraestructures per a poder entrar en una línia de subvencions que va d’acord amb aquest Pla i suposaria la rehabilitació integral del barri.

Comparteix

Icona de pantalla completa