Diari La Veu del País Valencià
Martí Domínguez guanya el II Premi ‘Llegir’ de la Fundació Bromera
Europa Press / València

El guardonat va arreplegar el premi -dotat amb 300 euros i la publicació de l’article en la revista ‘L’Illa’ de Edicions Bromera- aquest dijous en el marc del lliurament dels Premis Innovació Educativa, que organitza l’ajuntament d’Alzira (Ribera Alta) en col·laboració amb la Fundació Bromera per al foment de la lectura.

Segons ha indicat aquesta entitat, el premi ‘Llegir’ ha sigut creat amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles que parlen de la importància de la lectura.

El jurat d’aquesta segona edició ha destacat, en primer lloc, el “bon acolliment” que ha tingut la iniciativa i, en segon lloc, “l’elevada qualitat” de la majoria dels textos que han optat al guardó, tant els publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2012 i 2013, com els inèdits.

De fet, els membres del jurat han constatat que el procés de selecció ha sigut “una tasca difícil de valorar, perquè s’han donat punts de vista diferents a l’hora d’abordar el tema -alguns ho han fet des d’una perspectiva didàctica, unes altres des d’un vessant literari o personal-, però que, en qualsevol cas, ha sigut una experiència molt enriquidora”.

Finalistes: Josep Ballester i Enric Iborra

El jurat, format pels escriptors i professors Josep Castellano, Adelina España, Enric Lluch i Josep Gregori Soler; presidit pel director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà; i amb la coordinadora d’activitats d’aquest organisme, Rosa Mengual, com a secretària, va acordar per majoria nomenar dos finalistes.

Així, el primer d’ells -premiat amb 150 euros i la publicació de l’article en la revista ‘L’Illa’ de Edicions Bromera- és l’article ‘La lectura com a metàfora de la vida’, presentat per l’escriptor i professor Josep Ballester. L’article ‘Com s’ha de llegir segons Eugeni d’Ors’, presentat per l’escriptor i crític literari Enric Iborra, ha sigut el segon finalista -dotat amb 75 euros-.

Així mateix, dins dels Premis Innovació Educativa, la Fundació Bromera col·labora amb el premi de ‘Experiències de foment de la lectura’. En la VIII edició del guardó, dotat amb 1.200 euros per la Regidoria de Cultura de l’ajuntament d’Alzira, el primer premi s’ha atorgat per unanimitat al projecte ‘Exposicions creatives’ presentat pel CEIP Sant Josep de Calasanç d’Aielo de Malferit.

El projecte ‘Llibres, fulles, somnis’, presentat pel IES Clara Campoamor d’Alaquàs, ha sigut finalista.

Comparteix

Icona de pantalla completa